Tervetuliaismalja

Pahin jännitys tuntuu taas laantuneen, mutta huomenna se varmaan iskee uudelleen..

Meidän tervetuliaismalja on alkoholiton kirpsakka raparperijuoma. Samaa juomaa oli lakkiaisissani ja mielestäni toimii erinomaisesti alkumaljana.

Resepti bongattu täältä.

Raparperimehu
  • n. 3 kg raparperia (hieman yli ½ ämpäriä)
  • 2 sitruunaa
  • 15 dl sokeria
  • 100 g sitruunahappoa
  • 5 litraa kiehuvaa vettä

Viipaloi ämpäriin pestyt raparperit ja 2 sitruunaa. Lisää sokeri ja sitruunahappo. Kaada kiehuva vesi päälle. Anna seistä 2-3 vrk viileässä. Siivilöi ja pullota. Raparperimehu on aika väkevää ja siksi on suositeltavaa laimentaa sitä vedellä noin suhteessa: 3 dl mehua ja 2 dl vettä.

Laimennuksena kannattaa käyttää jotakin kuplivaa esim. omenan tai sitruunan makuista kivennäisvettä.

Kuva kotiliedestä.

Kommentit

  1. Hui että, mua jännittää ihan sun puolesta! :D <3 Ihanan kuuloinen alkujuoma.. :)

    Oikein ihanaa päivää teille.. tänään ja huomenna.. ja niitä lukemattomia onnellisia, aurinkoisia ja rakkaudentäyteisiä päiviä yhdessä. Yhtenä. <3 <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon :) sade meinaa tulla, mutta eikös se tuo vain onnea?

    VastaaPoista
  3. Eipä sillä väliä ole millainen sää on kun saa rakkaansa kanssa olla ja kulkea.. <3 *mä mikää romantikko ole* :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike