Mummon vaaleat piirakat


Viikonloppu on mennyt pääosin harkkatöitä tehdessä koneiden ja laitteiden turvallisuuden sekä ympäristöterveyden parissa. Eilen illalla leivoimme kunnon satsin mummon vaaleita piirakoita pakkaseen ensi viikonlopun sukulaiskekkereitä varten. Nuo ovat kyllä niin ihania. Olisi tehnyt mieli syödä kaikki heti. Mummoni leipoi näitä usein, kun olin pienempi.

Tänään söimme kerrassaan maukasta ja täyttävää halloumi-kanasalaattia paahdettujen siementen ja pähkinöiden kera. Minun oli tehnyt mieli halloumisalaattia siitä lähtien, kun Elina esitteli omansa blogissaan. Piirakoiden leipomisesta ylijääneestä taikinasta paistoimme basilikalla höytettyjä leipäsiä. Sopivat tosi hyvin salaatin kanssa.



Tässä vielä vaaleiden piirakoiden ohje teillekin:
1,5 dl vettä
1 kananmuna
2dl maitoa
1tl suolaa
1-4rkl siirappia
n.1,5l jauhoja
1ps kuivahiivaa
0,5dl margariinia
Valmiiksi keitettyä riisipuuroa (reilun puolen litran maidon puuro)

Vatkaa kananmuna ja hieman lämmitetty vesi vaahdoksi. Lisää lämmin maito, suola ja siirappi. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoja ja lisää jauhoja kunnes taikina on kiinteää. Lisää vielä lopuksi taikinaan sulatettu margariini ja anna kohota n. 20min kaksinkertaiseksi. Tee taikinasta pieniä palloja ja kauli soikeiksi/pyöreiksi pohjiksi. Levitä taikinan keskelle nokare puuroa ja rypytä piirakaksi. Voitele piirakat ja paista 225C uunissa n. 10-15min. Piirakoiden määrä riippuu koosta, mutta tehdessä suhteellisen pieniä piirakoita ohjeella tulee noin 40 piirakkaa.

Kommentit

  1. Hyvältä näyttää piirakat!

    Miun piirakanleipomiskerrat ovat laskettavissa yhden käden sormilla, ja aina olen ollut vain avustajana. Ja mie sentään asun Karjalassa ja meillä koko suku osaa leipoa piirakoita - pitänee opetella tääkin taito.

    VastaaPoista
  2. Miäkään en oikeen kunnon karjalanpiirakoita osaa leipoa. Pitäisi joskus varmaankin kokeilla. Nämä eivät ainakaan ole kovin vaikeita. Etenkin, jos ei ole niin tarkka ulkonäöstä ;)

    VastaaPoista
  3. Meen näitä kokeilemaan heti :) paitti puuron teko eka eli siihen menee se tunti :P malttas oottaa. piirakat on niin nameja

    VastaaPoista
  4. No niinpä! Alkoikin tässä nälkäisenä tehdä mieli ;) Jospa minäkin taas leipoisin..

    VastaaPoista
  5. Mikä on hyvä paksuus? onko jotain grammaa että minkä kokoisesta taikina pallosta tulisi hyvä?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike