Helpot porkkanaleipäset


Vietin pari viikkoa sitten syntymäpäiviäni. Nyt on neljännesvuosisata täynnä. Hmm..ei tämä vanheneminen niin huonolta tunnu. Niin paljon olen jo saanut aikaan ja ehtinyt nähdä ja kokea. Ei elämää ole, jos ei myös vanhene.

En meinaa ehtiä tänne kirjoittelemaan. Arki painaa niin kovaa päälle tällä hetkellä, ettei ehdi kissaa sanoa.

Vietin synttäreitäni peinteisten kakkukahvien muodossa. Tarjolla kahvipöydässä oli perinteistä täytekakkua, suosikkiani puolukka-suklaamoussekakkua, porkkanaleipäsiä, välimeren piirakkaa, kanasalaattia ja brownieita. Jaan teille joskus tuon puolukka-suklaamoussekakun ohjeen, kunhan tulen ottaneeksi siitä valokuvan. Nuo pellillä tehdyt porkkanaleivät olivat kyllä positiivinen yllätys. Tosi hyviä!

Synttäriaamuna sain ihanan aamupalan ja M vei minut vielä syömään Ravintola Henriksiin viiden ruokalajin päivällistä. Voin kyllä kehua Henriksin hintalaatusuhdetta. Nälkä lähti ja ruoka oli todella hyvää. Tuossa maistelumenussa annokset olivat hieman pienempiä kuin normaalisti, joten uskoisin nälän lähtevän hyvin kolmellakin ruokalajilla.




Helpot porkkanaleipäset
4dl Vettä
 1tl Suolaa
1rkl Vaaleaa siirappia tai hunajaa
25g Kuivahiivaa
8dl Vehnäjauhoja
3rkl Auringonkukan siemeniä
2rkl Öljyä
2dl Porkkanaraastetta

Lämmitä vesi ja lisää sekaan suola, öljy, siirappi, siemenet ja porkkanaraaste. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja sekoita jauhot n. 42 asteiseen nesteeseen. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa tunnin. Levitä taikina uunipellille ja anna kohota 15min. Paista 15min 250 asteisessa uunissa ja laske uunin lämpötila 125 ja paista vielä 15min. Koputa leivän pohjaa varmistaaksesi leivän kypsyys ja nosta jäähtymään ritilälle.
Resepti pohjautuu Kotilieden parhaat leivonnaiset -kirjan reseptiin.

Kommentit

  1. Synttärionnitteluja näin jälkikäteen! :)

    Oi, olisipa ihana tuollainen useamman ruokalajin rauhassa syöty ateria! Taidan kuitenkin joutua toistaiseksi tyytymään esimerkiksi noihin helppoihin porkkanaleipäsiin, joiden ohje vaikuttaa sekä helpolta että hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kyllä te vielä pääsette ja nuo porkkanaleipäset toimii hyvänä korvikkeena ;) Ollaan käyty aika paljon T:nkin kanssa ravintolassa, mutta tuollaista ateriaa on ihana päästä nauttimaan kaksin, ihan kaikessa rauhassa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike