Kesäkurpitsaleipäset

Tuli viime viikolla vähän vahingossa tehtyä aikamoisen herkullisia kesäkurpitsaleipäsiä. Nam!


n. 3 dl  raastettua kesäkurpitsaa 
25 g kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
5 dl maitoa
1,5 tl suolaa
2 dl ruisjauhoja
n.1,3 l sämpyläjauhoja
n. 0,5 dl siemeniä (laitoin auringonkukan ja seesamin siemeniä)

Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Lämmitä maito n. 42 asteeseen (varo, ettei maito ole liian kuumaa). Sekoita hiiva jauhojen joukkoon ja lisää suurin osa jauhoista maidon sekaan. Sekoita ja vaivaa taikinan kaikki ainekset keskenään. Lisää loput jauhot niin, että taikina jää suhteellisen löysäksi. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa peitettynä noin kaksinkertaiseksi (n. 40 min). Vaivaa taikina ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota vielä noin 20 minuuttia. Paista leipää 250 asteessa uunin keskiosassa noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä ritilällä, jolloin saat leipään hieman rapean pinnan.

Kommentit

  1. Jos tosta ottais ton "kesäkur" alusta pois ni ois varmaan hyviä. -Ee

    VastaaPoista
  2. :P Kannattaa antaa näille mahdollisuus. T:kin on nirsoillut kesäkurpitsan kanssa viime aikoina, mutta näitä söi kyllä oikein hyvällä ruokahalulla ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Äipän Kesäkurpitsalasagne

Helppo ja ihana kietaisumekko