Kisakatsomo ja superhelppo limerahkakakku



Innostuin leipomaan hieman kisakatsomoeväitä. Parsakaali-fetapiirakkaa ja limerahkakakkua. Limerahkakakkua onkin tullut tehtyä useammankin kerran tätini vinkin jälkeen. Resepti on Valion maustetun valkosuklaa-limerahkan kyljestä. Erittäin helppo tehdä ja takuulla hyvää.



Limerahkakakku
12 annosta
pohja:
150 g keksejä, esim. Digestive
75 g voita sulana

täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa valkosuklaa-lime
2 rkl sokeria
1-2 rkl vettä

koristeluun:
valkosuklaata 
sitruunamelissan tai mintun lehtiä

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (Ø 22-24 cm) pohjan kokoinen pala. Sekoita pieneksi rouheeksi murennetut keksit ja voisula. Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 - 10 min. Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka. Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada täyte muruseoksen päälle. Tasoita. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia. Irrota kakku tarjolle. Koristele valkosuklaalastuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike