Turkuexcu


Blogin päivitys meinaa vähän laahata perässä. Mennyt viikko on ollut jännittävä, kun T aloitti päivähoidon. Se on ollut henkisesti yllättävän kova paikka itselleni. Tuntuu niin surkealta jättää poika aamulla surullisena hoitoon. Poitsu on kuitenkin tottunut jo yllättävän nopeasti ja perjantaiaamuna ei tainnut enää kyyneltäkään tulla, kun isi jätti hänet hoitoon. Uskon, että T:lle ennestään tuttu hoidossa jatkunut päivärutiini on helpottanut sopeutumisessa.

Kuvat ovat viime viikonloppuiselta Turun reissulta. Vietimme viikonlopun ystävien seurassa Turussa kierrellen. Kävimme rannalla uimassa ja grillailemassa, otimme rennosti, kävelimme puistoissa, söimme Blankossa herkullisesti ja jatkoimme Cafe Qwenselin ihanien leivonnaisten parissa. T pääsi piipahtamaan apteekkimuseon leikkihuoneessa ja olisi mielellään varmaan jäänyt sinne koko päiväksi. Kerrassaan onnistunut reissu. Näitä lisää.


Kommentit

 1. Kiva kuulla, että T.:n päivähoitoura on alkanut ihan hyvin. Äidillehän se (varmasti) usein on se raskain paikka.

  Mie en nyt pelottele, mutta pitäkää mielessä, että päivähoitoon tottuminen on aaltomainen prosessi: nyt voi mennä pari viikkoa hienosti ja sitten taas kuukausi huudetaan, sitten menee taas rauhallisemmin ja sitten ihan yllättäen itkettää... Monesti silloin vanhemmat syyttävät itseään ja etsivät syitä kotoa, tai mietitään, onko ryhmässä tapahtunut jotakin ikävää, kun yhtäkkiä hoitoon jäämisestä tuleekin taas vaikeaa. Tietysti sitäkin kannattaa miettiä, mutta yleensä kyseessä on ihan tavallinen tottumisprosessi: useampi asiantuntija on sitä mieltä, että ryhmään kotiutuminen ja uuteen elämänvaiheeseen tottuminen vie puoli vuotta.

  Mutta, mie voin kokemuksella sanoa, että kyllä siellä päiväkodissa viihdytään, siellä on kuitenkin mukavia aikuisia ja kivoja kavereita ja kaikenlaista puuhaa. Ja yleensä ne itkut tulevat vanhemman lähtiessä tai tullessa, ja muulloin on ihan mukavaa. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Minna vinkistä. Takapakit on varmasti helpompi ottaa vastaan, kun osaa hieman ennakoida ja tietää, että ne ovat normaali osa prosessia :) T on ollut iltaisin hieman rauhallisempi ja varmasti myös väsyneempi kuin ennen. Yleensä T:tä kun ei saa hetkeäkään pysymään aloillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti uuden sulattelu nyt vie voimia, ja hyvähän se on välillä olla vähän rauhallisempi.:D

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike