Veljekset

On ihana seurata veljesten suhteen kehittymistä. T viihdyttää veikkaa, jos häntä meinaa harmittaa. Veikka puolestaan yhtyy itkuun saman tien, jos T:llä on harmi.

Pikkuveikka on jo reilut 4kk. Laskiessa pojan leikkimatolle ei kohta voi olla varma, missä poika on. Eteenpäin ei vielä ryömitä, mutta erilainen kääntyily ja peruuttelu onnistuu. Neljännen elinkuukautensa aikana poika innostui myös tutkimaan maailmaa käsillään..ja suullaan! Lelut ja tavarat pyörivät käsissä ja kulkeutuvat suuhun.

Neuvolassa paino oli jatkanut tasaista nousuaan, joskin suhtellisen hoikka poika on edelleen. Pituutta oli reilut 63cm ja painoa reilu 6100g. Lääkärissä kaikki oli kohdallaan, eikä suurempia huolen aiheita ole.

Viime viikkoina V:n liikkuminen on mennyt uniin. Reilun viikon ajan poika on pyörinyt sängyssään suuntaan ja toiseen ja yleensä pojan löytää sängystä mahaltaan. Öisin herätään yleensä pari kertaa syömään. Äitiä ei haittaisi vaikka enemmän satunnaisiksi muuttuneet yhden kerran yössä heräämiset palaisivat enemmänkin kuvioihin.


Väsymys on viime viikkoina meinannut vaivat toden teolla! Onneksi aamun/aamupäivän jälkeen pääsee yleensä taas vauhtiin ja pojat nukkuvat melkein pari tuntia samaan aikaan päiväunia, jolloin saan levätä.

Pikkuveikka on edelleen ollut aivan uskomattoman tyytyväinen tapaus. Valittaa vain nälässä tai väsymyksessä. Isoveikan kanssa tulee päivisin edelleen enemmän tiukkoja tilanteita, joita ei aina jaksa hoitaa pitkäjänteisesti ja loogisesti.

T pursuaa energiaa ja kaipaa paljon leikkiseuraa niin kuin myös läheisyyttäkin. Hän tykkää edelleen touhuta ulkona ja nukkuu 1-2 tunnin päiväunet. Osaa olla huomaavainen ja toisaalta kitistä ja kokeilla rajojaan. Varsin lyhyt pinnainen, mutta erittäin sosiaalinen kaveri on meidän isoveikasta sukeutunut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike