Reissumiestä laulattaa

Olemme ehtineet jo melkein kotiutua uuteen kotiimme ja uuteen kaupunkiin. Ensimmäisen asuinkuukauden aikana on ehditty myös heittää reissu jos toinenkin.


Pääsimme M:n kanssa ensimmäistä kertaa sitten pikkuveikan syntymän jälkeen kahdestaan yhden yön reissuun. Kävimme Tampereella :D M oli ostanut minulle joululahjaksi liput teatteriin (Luolamies, suosittelen!). Yövyimme Tornihotellissa, mitä voin myös suositella. Ruuhkaa siellä tosin riitti, kun hotelli oli täysi. Reissu oli oikein rentouttava, tosin arki koitti maanantaina toden teolla uhmapäisen T:n kanssa taistellessa.

T on reagoinut muuttoon samoin kuin pikkuveikan syntymäänkin, iltariehumisella ja pelleilyllä. T on ollut muutaman viikon todella uhmainen ja turhautuu todella helposti. Poika purkaa turhautumistaan tavaroiden heittelyyn ja välillä myös toisten kiusaamiseen. Välillä meinaa itseltä hermot kiristyä, mutta onneksi tämäkään vaihe ei varmaan ikuisuutta kestä.


Pikkuveikka oppi seitsemään kuukauteen mennessä niin konttaamaan kuin nousemaan tukea vasten seisomaankin. Tämä kuukausi onkin mennyt harjoitellessa uusia taitoja ja pikku hiljaa alastulokin alkaa sujua. Kiinteää ruokaa menee jo kunnon määriä ja kaksi hammastakin pilkottaa alaleuassa. Jokeltelu on myös lisääntynyt huimasti. Missä se vauva on??!

Pikkuveikka osoittaa mieltään, jos jokin kiinnostava esine viedään häneltä pois. Kunnon itkut tulee myös, jos veikka näkee äidin laittavan avokadoja pöytään, mutta hän ei pääse heti niitä maistelemaan. Muuten V on uskomattoman hyvän tuulinen pakkaus.


Viikko sitten lähdimme viikon aktiivilomalle ystäväperheemme kanssa Lappiin, Pyhälle. Reissu oli oikein onnistunut. Paikoittain lasten kanssa reissaaminen ja heidän keskinäisten riitojensa sovittelu otti voimille, mutta kokonaisuutena jäätiin kyllä ehdottomasti plussalle. Nauroin enemmän kuin pitkään aikaan. Lapset viihtyivät ulkoleikeissä, mäkeä laskemassa, hiihtämässä, retkeilemässä ja T jopa kävi kokeilemassa lasketteluakin. Itse hiihdin huimat kuusi kilometriä ja huipulla kävin vain katsastamassa maisemat. Ehkä sitten ensi kerralla enemmän..
 Matka pohjoisiin taittui öisin autolla. Olimme M:n kanssa tikahtua nauruun täydessä unessa olevan T:n alkaessa jammailla Stigin "Mä ajan koko yön"-tahtiin :D

Oma koti kullan kallis. On kiva olla taas kotona.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike