Kolme vee

T menee vessaan,
sulkee oven,
käy pissalla,
pesee kätensä,
pyyhkii kätensä,
sulkee oven varoen perässään
ja sammuttaa vessasta valot.

Pojasta on tullut ajatteleva ja toimiva yksilö. Pieni ihan oikea ihminen. Joka tarvitsee vielä tukea lähes kaikessa, mutta osaa tehdä (ainakin omasta mielestään) jo lähes mitä tahansa. Hän on kolme vuotta. Kahden jälkeen tulee kolme. Kun siihen lisätään vielä yksi, saadaan neljä.

T on oikea selittäjä. Aluksi usein hieman ujo, mutta puhumaan päästyään juttua riittää jos minkälaista. Pojalla on ollut taas haastava uhmakausi, jolloin välillä meinaa keinot ja jaksaminen loppua. T:n uhma alkaa kuitenkin onneksi taas helpottaa. Suuri apu on ollut siitä, että arki on alkanut taas rullata ja olemme saaneet T:n osallistettua perheen elämään. Hän tuntee olevansa tärkeä. Häntä tarvitaan kattamaan pöytää, laittamaan ruokaa ja auttamaan pyykkien ripustamisessa, moneen asiaan.

T leikkii jo pitkiä pätkiä itsekeen, mutta välillä tarvitaan syliä. Ihan niin kuin me kaikki. Energiaa riittää, mutta päivällä otetaan vielä tunnin kahden nokoset. Uusia parhaita harrastuksia on tusseilla piirtely, värittäminen ja katuliidut.

Ä:" Tehtäisiinkö jäätelöä?"
T menee keittiön kaapeille, kaivaa kaikki välineet jäätelön tekoa varten ja vastaa myöntävästi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Täydellinen pippurikastike

Äipän Kesäkurpitsalasagne