Gotlanti

Nyt kun lämpömittari näytti aamulla +1 celsiusta, on hyvä muistella elokuista Gotlannin reissua.

Olimme matkassa M:n vanhempien kanssa. Otimme autot mukaan ja matkasimme ensin laivalla Turusta Tukholmaan, sieltä Nynäshamniin ja Nynäshamnista lautalla Gotlantiin. Meillä oli vuokrattuna mökki saaren itärannikolta Åminnen leirintäalueelta. Voin kehua paikkaa. Ihana ranta ja mökki oli oikein siisti. Hyvä hintalaatusuhde.

Raukit

 Kalastajakylä


 Kotiranta

 Savustetut katkaravut bakfickanissa olivat ihania. Ahnehtimaankaan ei päässyt katkarapuja kuoriessa. Kaikkien ruuat taisivat maistua!

Herrvikin sataman ravintola tarjosi perheen pienimmälle reissun parhaat antimet, vaikka kyllä pikkuveikka sai pyydettäessä joka ravintolasta jotain pientä naposteltavaa itselleen. Päädyimme Herrvikin Hamnkrogeniin syömään vähän sattumalta ja mielestäni paikassa oli yhdet reissun parhammista ruuista. Otimme annokset päivän listalta ja olivat maukkaita. Päädyimme myös maistamaan paikallista vettä, joka herätti meissä ehkä pientä hilpeyttä. Vesi oli paikallinen erikoisuus, ah mikä ihana mädäntyneen kananmunan tuoksu! Olisiko rikkiä ollut sitten.. xD

Smakrike krog & logi oli viehättävä paikka Ljungarnissa. Menisin uudestaankin. Hyvää ruokaa ja mukava tunnelma.

Gotlanti oli hurmaava. Ihania rantoja, maukasta ruokaa, maaseudun rauhaa, jotenkin kerrassaan valloittava paikka. Lapset nauttivat rannoista, peppimaasta ja mökkeilystä. Matkustaminen lapsien kanssa tuntui helpolta, automatkat sujuivat hyvin ja oli helppoa, että oma auto oli matkassa mukana.

Visbyn vanhakaupunki oli tunnelmallinen. Vietimme Visbyssä kuitenkin vain yhden päivän ja illan. Saarella riitti nähtävää muutenkin. Pieniä kyliä ravintoloineen ja rantoineen. Luonnossa oli paljon samaa kuin Suomessa, mutta kuitenkin jotain eksoottistakin. Gotlannin maaperä on kalkkikiveä ja rannat olivat hienoa hiekkaa. Kerrottavaa riittäisi, mutta suosittelen kaikkia kokemaan saaren itse.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike