Alkoholi + autoilu = ei hyvä

Taas luin tuossa uutisen, kun nuoret tytöt törmäilivät humalassa mopoautolla. Minut niin pistää kiehumaan asenne, johon yllättävän usein törmää: "Voi sitä nyt omilla kulmilla ajella vähän humalassakin." Se on niin edesvastuutonta! Ei ymmärretä, että vaikka matkaa olisi vain kilometri, voi matkan varrelle osua joku epäonninen kulkija, jolle käy huonosti. Vaikka ei siitä omasta terveydestä ja elämästä niin välitettäisikään, pitäisi ottaa huomioon muut ihmiset. Luulen, että voi ääni muuttua kellossa, jos humalapäissään aiheuttaa vakavan onnettomuuden. Onnettomuuksia sattuu aina ja se on valitettavaa, mutta jos ajat humalassa, syy on aina sinun. Silloin kyseessä ei ole enää vahinko vaan tahallinen teko.

Älkää ihmiset hölmöilkö ja pilatko elämäänne! Yhden oluenkin juominen heikentää reagointikykyä merkittävästi. Pitäkää myös huolta ystävistänne. Olkaa mielummin se ärsyttävä tyyppi, joka takavarikoi avaimet yhen oluen jälkeen kuin mukava heppu, joka kärsii loppuelämän syyllisyydestä, koska kaikki olisi ollut estettävissä.

Kommentit

 1. Olen niiin samaa mieltä! Moni kuski on jo tapattanut muita ihmisiä ajaessaan holtittomasti tai alkoholin vaikutuksen alaisena, ajatella millainen syyllisyys siitä koituu koko loppuelämäksi. Kukaan ihminen jolla on omatunto ei pysty elämään sellaisen taakan kanssa kunnolla.

  VastaaPoista
 2. Huoh, niinpä!

  Itselläni on kunnioitettavassa 16-vuoden iässä oleva sisko, ja vaikka neiti on yleensä ihan järkevä, niin välillä kuulee sellaisista (siskon tai kavereiden) tempauksista että huh huh. Kun sitten isosiskona karjun naama punaisena että "ettekö te tollot ihan oikeasti tajunneet että se oli väärin? Ettekö te tajunneet mitä siitä voi seurata?", niin vastaus on yleensä vaisu "joo".

  Jossain kohtaa opintoja kuitenkin opin, että ihmisen aivot ovat täysin kehittyneet vasta noin 20-vuotiaana. Myöhäismurrosiässä kehittyy se juuri se aivojen osuus, jolla tarkastellaan omien tekojen seurauksia ja asioiden syy-seuraus -suhteita. Teini tekee siis helpommin tyhmyyksiä koska ei täysin ymmärrä, mitä niistä voi seurata.

  Mutta miten saisikin vanhemmat ymmärtämään, että se sinun kypsä 16-vuotiaasi joka huolehtii itse opinnoistaan ja vaatehankinnoistaan ja osaa laittaa tarvittaessa ruokaakin, on kuitenkin vielä ihan lapsi? Ärsyttää kun meuhkataan että "nuorilla pitää olla vapautta" ja vanhempia kehotetaan vaan muistelemaan omaa nuoruuttaan, itsestä ainakin tuntuu että välillä ne on ihan täysiä tekosyitä siihen että huomionsa voisi kiinnittää elämän muihin asioihin kuin siihen kapinoivaan ja meuhkaavaan teini-ikäiseen.

  *Anteeksi avautumiseni, oli vaan pakko!* :D

  VastaaPoista
 3. Anonyymi, niinpä. En toivoisi sellaista taakkaa kenellekään.

  Mingna, olet ihan oikeassa. Vanhemmilla on kyllä raskas työ yrittää pysyä mukana teini-ikäisten tempauksissa. Mutta kait se on vanhemman homma pitää kuria ja asettaa rajoja, huolehtia.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike