Uusi sukunimi ja matkahaaveet

Uusi sukunimi avioliiton myötä vaatii muutakin kuin uuden nimmarin opettelun. Kaikki kortit muun muassa ajokortti ja passi täytyy uusia (rahaa menee..). Harmikseni passini meni juuri tänä vuonna vanhaksi ja ensi keväällä olisi luvassa reissu Pietariin ja mahdollisesti Tallinnaan eli tarvitsen uuden passin. Tuntuu tyhmältä joutua maksamaan 50 euroa uudesta passista ja uusia se heti häiden jälkeen. Ei kai tätä rahanmenoa voi estää..

En tiedä, pitäisikö olla lähtemättä sinne Pietariin, kun rahat ovat muutenkin vähissä. Toisaalta tekisi kauheasti mieli lähteä. Olen lukenut muutaman kurssin venäjää ja koko ajan olen halunnut käydä Pietarissa. Olisikin mukava mennä käymään venäjällä nyt, kun tietää jotain kulttuurista ja kielestä jo valmiiksi. Matka olisi venäjänryhmämme järjestämä bussireissu ja suhteessa varmasti edullinen ja ainutlaatuinen.

Ei muuten usein tule ajatelleeksi, että niinkin lähellä meitä on 5 miljoonan asukkaan suurkaupunki Pietari. Pietari on Euroopan neljänneksi suurin ja maailman pohjoisin yli miljoonan asukkaan kaupunki.

Kuva täältä.

Kommentit

  1. Kuulemma uuden sukunimen ja vanhan passin kanssa pärjää hyvin, kunhan vain on matkalipuissa sama nimi kuin passissa. Toki jos varman päälle haluaa pelata niin kaikissa papereissa sama nimi (pankkikortti, ajokortti, jne.)

    Eipä tuota parane turhaan murehtia, kun kuitenkin on väistämättä edessä (sikälimikäli puolison sukunimen haluaa ottaa käyttöön).

    On kyllä huonoa tuuria jos joudut hankkimaan uuden passin mahdollisesti vain yhden matkan takia. Toisaalta voihan sille ehtiä tulla enemmänkin käyttöä ennen nimen vaihtoa.. (ei sitä koskaan tiedä ;)) Ei ainakaan tuon takia kannata kyllä Pietarin matkaa jättää väliin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike