bareMinerals

Olen jo jonkin aikaa ollut kiinnostunut mineraalimeikeistä. Toisaalta halusin päästä eroon turhien kemikaalien tuppaamisesta iholleni ja taas toisaalta ihoni on ollut sen verran huonossa kunnossa, että jo oman itsevarmuutenikin tähden olen halunnut käyttää jotakin peittävää meikkipohjaa. En usko, että käyttämilläni meikkivoiteilla on suurempaa vaikutusta ollut ihoni pahoinvointiin, mutta eivät ne nyt varmaan hoitaneetkaan sitä ole.

Ostolakossa -blogin Virven innoittamana tilasin netistä, feelunique.com:sta bareMinerals Get Started -kitin. Feeluniquesta täytyy sanoa sen verran, että kaupankäynti sujui mutkitta ja tilaan tuolta varmasti uudemmankin kerran. Minulla ei olisi ollut varaa ostaa tuotetta Suomesta, joten nettikauppa oli hyvä vaihtoehto. Tietysti sävyn valinta on hieman vaikeampaa, mutta tuossa starter kitissä tuli onneksi kaksi hieman erilaista sävyä, joista voi sitten arvioida tulevaisuuden kannalta sopivamman. Olen huomannut, että vaalein Fairly Light sopii talvi-iholleni ja Light hieman ruskettuneelle kesäiholle.

Oikea mineraalimeikki sisältää vain luonnon mineraaleja ja on myös tämän takia jauhemaisessa muodossa. Levitystekniikan oppiminen onkin tärkeää, jos haluaa saada peittävän tuloksen. Tämän takia ihan aluksi en ollutkaan aivan myyty tuotteelle, kun en onnistunut peittämään punoittavia aknearpiani. Olen kuitenkin huomannut, että mitä pidempään olen tuotetta käyttänyt, sitä vähemmän haluaisin palata perinteisten meikkivoiteiden käyttöön. Toki arpien hidas parantuminen ja  kasvoille saatu pieni rusketuskin ovat auttaneet, mutta kyllä bareMineralseilla on mahdollista saada peittävää jälkeä, kun vaan harjoittelee. Minulla on vielä paljon opittavaa.

Toinen asia, mihin olen ollut todella tyytyväinen mineraalipohjassa, on ollut kestävyys. Pyöräilen töihin, jolloin hien hieman noustessa pinnalle, vanha meikkivoiteeni valahti pois saman tien, mutta mineraalipohja on pysynyt todella hyvin.

Olen jostain lukenut, että iho saattaa reagoida ikävästi mineraaleihin. Olin huomaavani, että ensimmäisen viikon aikana minulle tuli muutamia pieniä epäpuhtauksia, vähän erilaisia kuin minulla finnit yleensä. Nyt ihoni on kuitenkin sopeutunut hyvin ja on paremmassa kunnossa kuin vuosiin! Tosin taitaa olla minulle sopivien ja toimivien puhdistuaineiden (joiden sisältämiä kemikaaleja en halua edes ajatella..askel kerrallaan) löytymisellä ollut tähän asiaan enemmän vaikutusta. Mutta ainakaan tilanne ei ole pahentunut!

Kommentit

  1. Hyvän postaus. Mun mielestä toi mineraalimeikki on ollut tosi hyvä sulla, jotenki kuulas/ "hohtava" !=) Koitan kanssa saada aikaiseksi tilauksen.

    -Anu

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Minustakin juuri tuo kuulaus on noissa mineraalimeikeissä niin kiva. Normimeikkivoiteella, joka kuitenkin peittää jotain, on vaikea saavuttaa kevyttä lopputulosta..

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike