Viikonloppu on mennyt pääosin harkkatöitä tehdessä koneiden ja laitteiden turvallisuuden sekä ympäristöterveyden parissa. Eilen illalla leivoimme kunnon satsin mummon vaaleita piirakoita pakkaseen ensi viikonlopun sukulaiskekkereitä varten. Nuo ovat kyllä niin ihania. Olisi tehnyt mieli syödä kaikki heti. Mummoni leipoi näitä usein, kun olin pienempi. Tänään söimme kerrassaan maukasta ja täyttävää halloumi-kanasalaattia paahdettujen siementen ja pähkinöiden kera. Minun oli tehnyt mieli halloumisalaattia siitä lähtien, kun Elina esitteli omansa blogissaan. Piirakoiden leipomisesta ylijääneestä taikinasta paistoimme basilikalla höytettyjä leipäsiä. Sopivat tosi hyvin salaatin kanssa. Tässä vielä vaaleiden piirakoiden ohje teillekin: 1,5 dl vettä 1 kananmuna 2dl maitoa 1tl suolaa 1-4rkl siirappia n.1,5l jauhoja 1ps kuivahiivaa 0,5dl margariinia Valmiiksi keitettyä riisipuuroa (reilun puolen litran maidon puuro) Vatkaa kananmuna ja hieman lämmitetty vesi
M teki minulle jonkin aikaa sitten hienon pihvi-illallisen taivaallisen pippurikastikkeen kera. Kastike sopii hyvin lihan ja esimerkiksi uunijuuresten kanssa. Uunijuureksista saa herkullisia sekoittamalla ne oliiviöljymausteseokseen (suolaa, paprikaa, yrttejä, pippuria..) ja paistamalla uunissa noin puoli tuntia 200C. M:n Pippurikastike Pihvien tai lihan paistorasva Voita ja öljyä Erilaisia pippureita Suolaa n. 3tl Sokeria 4dl Kuohukermaa 2rkl Dijonsinappia Kuumenna öljy ja voi pannulla. Paista pihvit tai lisää uunilihan paistoneste rasvan joukkoon. Kaada kuohukerma pannulle paistorasvan sekaan. Lisää sinappi, pippurit ja muut mausteet. Kiehauta kastike kokoon ja tarkista maku. Rakastan kastikkeen kermaista ja makeaa makua.
Äitini on noudattanut vähähiilihydraattista ruokavaliota jo useamman vuoden ajan. Hän vinkkasi minulle suosiolliseksi osoittautuneen kesäkurpitsalasagnen ohjeen: Reilu annos (noin 8 annosta) 600g jauhelihaa 2 kesäkurpitsaa 2prk tomaattipyrettä puolikas Koskenlaskija -juusto (esim. paprika) 2dl ruokakermaa 2-3dl juustoraastetta 2 valkosipulinkynttä (suolaa, mustapippuria, paprikamaustetta) Ruskista ja mausta jauheliha ja sipulit. Sulata joukkoon sulatejuusto ja kaada sekaan ruokakerma. Voitele vuoka. Leikkaa kesäkurpitsat siivuiksi ja laita kerros siivuja vuoan pohjalle. Levitä tomaattipyrettä kesäkurpitsojen päälle. Laita päälle kerros jauhelihamuhennosta ja ripaus juustoraastetta. Jatka lisäten taas kesäkurpitsakerros ja tehden kerroksia mieleinen määrä riippuen vuoan koosta. Jätä päällimmäiseksi kesäkurpitsakerros ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista lasagnea 225 asteessa noin puoli tuntia. Helppo ja nopea ruoka tehdä. M tykkäsi tästä niin, et
Kommentit
Lähetä kommentti