10 kuukautta

 Yleisesti ottaen T ei pidä pukemisesta, mutta johan poika on hienosti ja jaksaa odottaa kärsivällisesti, kun tietää pääsevänsä ulkoilemaan äitin selässä kantorepussa keikkuen.

T tuli kaiken kiireen keskellä täyttäneeksi 10 kuukautta. Ruoka on taas alkanut onneksi maistua paremmin. Nyt huolena on vain rinnasta vieroittautuminen, mihin T on päättänyt ilmeisesti itse ruveta. Korvikkeita poika, kun ei oikein suostu syömään. Viiliä, turkkilaista jogurttia ja rahkaa olemme jo hapanmaitotuotteista pikkaisen maistelleet, että toivottavasti alkaa pikaisesti saamaan taas tarpeeksi kalsiumia. Olen myös pari päivää tehnyt puurot korvikkeeseen ja tässä muodossa on maistunut oikein hyvin.

Yöimetyksen jätin viime kuussa pois ja nyt yöt ovatkin olleet katkottomia. T menee kahdeksalta nukkumaan ja herää kuuden ja seitsemän välillä. Uni on kyllä tälle äidille maistunut.

En muista, tulinko täällä maininneeksi, että minä tosiaan sain sen työn. Työt alkavat kesäkuun alussa eli olen kotona enää alle kaksi kuukautta! Tunteet ovat aikamoisen ristiriitaiset. Toisaalta odotan työnalkua innolla ja toisaalta suurella haikeudella. Onneksi T saa vielä kesän olla isänsä kanssa kotosalla.

T on taas kasvanut hirveästi. Etenkin henkisellä puolella muutosta on tullut paljon. Poika vilkuttelee vastaantuleville, rientää halaamaan ja pussaamaan äitiä, vaatii huomiota. En tiedä, johtuuko vielä kipeilystä vai onko kyseessä vain jokin vaihe, mutta T ei meinaa viihtyä hetkeäkään itsekseen. Koko ajan pitää olla vilskettä ja vilinää ympärillä tai vähintäänkin joku viihdyttämässä. Kylässä tai vierailijoiden saapuessa T on oikein tyytyväinen.

Ruoan kanssa on tosiaan nyt viime aikoina ollut ongelmia, mutta pääosin poika on syönyt ihan hyvin. Etenkin puuro on maistunut hyvin. T haluaa syödä itse ja lusikan kätössäkin on edistytty aimoharppauksin. Ei poika vielä puuroaan yksin syö, mutta yritys on kova!

Ruokailua on viime aikoina häirinnyt heittelyn ihanuus. T:stä on vain erittäin hauskaa heitellä kaikkea. Palloa, kännyköitä, kaukosäätimiä, kirjoja, leluja ja ruokaa..

Muutamia sanoja enempää T ei puhu, mutta kova hän on osoittelemaan kaikkea ja puhumaan omaa kieltänsä. Muutamat askeleet hän on ottanut sylistä toiseen, mutta ei tässä mistään kävelystä vielä voida puhua.

Poitsu on kovin kiinnostunut kaikesta ruokaan ja ruoanlaittoon liittyvästä.

Muutoksen tuulia siis. Ehkäpä poika on nyt viimein tajunnut olevansa erillinen yksilönsä ja muutokset vieroittautumisineen ovatkin liittyneet siihen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike