JoululomaHyvää uutta vuotta! Vietimme loman kotipuolessa ja avasin koneen tasan kerran. Silloinkin tein yhden päivän etätöitä, joten avasin vain työkoneen. Välillä tuntuu hyvältä ottaa etäisyyttä kaikesta elektroniikasta. Tarttua kirjaan, lähteä ulkoilemaan, pelailla yhdessä tai vain seurustella.

Lomaan kului rakkaiden ihmisten seurassa laiskotellen. Mahatauti meinasi kiusata perhettämme ennen joulua, mutta siitä selvittiin..kinkkukin maistui ja ehkä vähän suklaakin..

T heräsi aattoaamuna ennen viittä. Taisi aavistaa, että tiedossa on jotain jännittävää. Joulupukkia poika ensin hieman vierasti, mutta lopulta toimi oikein pätevänä pikkuapulaisena lahjoja jakaessaan. T sai paljon lahjoja, muttei mitään järjettömiä määriä. Paketeista paljastui vaatteita, brion junarataa ja duploja, mitä olemme keränneet, sähköhammasharja, ihana muki, kirjoja..


T on alkanut puhua yhä enemmän ja pelkästään loman aikana uusia sanoja on tullut valtavasti. Monia äänteitä puuttuu vielä muun muassa L-kirjain, mutta paljon sanoista jo ymmärtääkin. Lomalla poitsu sanoi myös ensimmäiset kaksi toisiinsa liitettyä sanaa: "Kakku tänne!" (osoittaa lautastaan ja kakkua). Onneksi ei ole herkkusuu äitiinsä tullut ;)

Piirtäminen on uusi hauska touhu. Paperillakin pysytään useimmiten. Kynät lähtevät mukaan joka paikasta ja välillä poika nostaa paitaansa ylös ja pyytää pii(r)tämään sormella mahaan. Taitaa tuntua mukavalta. "Ei"-sanan löytyminen on tuonut T:n tempperamenttiä esiin. Ennen ei vain tehty, mitä pyydettiin, nyt huudetaan samalla "ei ei ei". Tällä hetkellä vaatii paljon olla antamatta kaikessa pojalle periksi, mutta kärsivällisyys palkitaan ja poika tekee pienen kiukuttelun jälkeen yleensä yhteistyötä. Oikeastaan tämä kasvuvaihe tuntuu varsin helpolta. Uhma ei ole vielä pahaa ja toisaalta poika osaa jo niin paljon, että arki on varsin helppoa. Voi vain ihmetellä, miten ihana poika meillä on!

Kommentit

  1. Voi miten iso T jo on, ja osaa hienosti tuollaisia tärkeitä kaksisanaisia lauseita! <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike