Ruokabongauksia

Meidän sateisen ja pimeän viikon aktiviteetti on ollut joulupiparit. Maanantaina teimme T:n kanssa taikinan, tiistaina leivoimme piparit ja eilen koristelimme. Hyvää ajanvietettä, nyt vain pitäisi keksiä kuka nämä kaikki syö?!  
 Puolet taikinasta jäi vielä pakkaseen. Ehkä teemme siitä T:n toiveesta vielä piparkakkutalon..

Olen taas nauttinut siitä, että pystyy arkenakin tekemään haudutettavia ja hieman pidempään kypsyviä ruokia. Tässä kaksi viime aikaista ranskankerman kaveria:
Tein ensimmäistä kertaa chili con carnea. Käytin pohjana Alexander ja Hanna Gullichsenin reseptiä. Pilkoin naudan paistin paloiksi ja ruskistin pannulla. Paistoin paprikat (3 kpl) ja sipulit (3kpl) pannulla mausteiden kera (chiliä, paparikaa ja valkosipulia) ja lisäsin tomaattisosetta (800g) sekaan. Sitten uuniin pariksi tunniksi (170C), jonka puolessa välissä lisäsin 600g kidneypapuja.  Kyllä tätä voisi tehdä uudestaankin. 

Toinen ranskankerman kaveri oli myöskin ensimmäistä kertaa valmistamani punajuurisosekeittoni. Punajuurta pitäisi käyttää ruoanlaitossa enemmänkin. Hyvä juures.

T osallistuu lähes poikkeuksetta meillä ruuanlaittoon. Poika kuorii jo porkkanat aika tehokkaasti ja valkosipulinkynsien kuoriminen on myös lempipuuhaa. Hän tykkää myös sekoittaa ja kaataa leivottaessa jauhoja taikinan sekaan. Kananmunien kuoriminen sujuu jo tosi hyvin ja raa'atkin kananmunat rikotaan suhteellisen hienosti. Vaikka keittiössä on vielä paljon asioita, mitä kaksivuotias ei voi tehdä, mielikuvitusta käyttämällä ruoanlaitto sujuu todella hyvin yhteistyössä kaksivuotiaan kanssa. T ainakin nauttii ja saa onnistumisen iloa, kun pystyy osallistumaan ja auttamaan.

Syömme T:n kanssa hyvin usein välipalaksi smoothien, johon tulee kotoa löytyviä hedelmiä, yleensä mustikkaa tai puolukkaa, hieman auringonkukan siemeniä tai pähkinöitä, jogurttia ja tilkka vettä. Smoothien seassa T:lle maistuu kaikki! Väillä tulee syötyä smoothien ainesosat ilman soseutusta. Vaihteen vuoksi.


Kommentit

  1. Vau, onpa T. jo taitava apulainen! Ja herkullisen näköisiä ruokia teillä - haudutettuja ruokia miun tuleekin ikävä kun tämä hoitovapaa loppuu.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike