Pojat, vol 1: Pikkuveikka 6kk


Pikkuveikka täytti jo reilu viikko sitten puoli vuotta. Hänellä on nykyään paljon asiaa, vaikka varsin hiljainen ja rauhallinen tapaus on edelleenkin. Veikalta on helppo saada hymyt kielen näytön kera. V istuu jo syöttötuolissa, syö itse avokadoa ja on nukkunut viikon verta yönsä ilman maitoa! Pari yötä on jo mennyt täysin heräyksettä ilta kahdeksasta aamu kuuteen. Poika ei lopettanut yösyöntiä itsekseen vaan ajattelin väsymyksissäni nukkua yhden yön esikoisen huoneessa. M:n ja V:n yö sujuikin hyvin pienillä tyynnyttelyillä ilman maitoa ja ajattelimme jatkaa samalla linjalla. Yövieroitus tapahtuikin näin melkein vahingossa. Reilu viikko siihen meni, että V nukkui ensimmäisen täyden yönsä.

Nyt tutkitaan kotia. Useamman kerran päivässä tulee tilanteita, että ihmettelen, mihin se pikkumies taas katosi. Yleensä hänet löytää jostain nurkasta touhuamasta johtojen kimpussa..Onneksi pojalla ei vielä ole hampaita. Yksi hdmi-piuha on kuitenkin jo onnistuttu imeskelemään hajalle..V ei vielä kontaa, mutta ottaa muutaman konttausaskeleen ja nostelee käsiään tavaroita tutkien.

Ruoka-arsenaali on laajentunut puuroihin, mutta lihaa ei olla vielä maistettu. V:lle maistuu kiinteät uskomattoman hyvin. On maistunut heti alusta asti. Olen joutunut hieman jarruttelemaan, kun pikkuveikan maha on ollut kovalla ja toisaalta, ettei alku olisi liian nopea. Vatsa on alkanut onneksi toimimaan puuron ja luumusoseen myötä paremmin.

V:n päivä sujuu yleensä jokseenkin näin:

6:00 Heräys omasta sängystä, jokeltelua sängyssä, aamumaito minun ja M:n sängyssä.
7:00 Ylös, aamupesut ja puuroa
8:00 Leikkiä isoveljen kanssa
9:00 Imetyksen jälkeen päiväunille joko omaan sänkyyn tai rattaisiin, jos olemme menossa ulos
10:00 Leikkiä ja maailman möllöttelyä ulkona tai sisällä
11:00 Kasvisateria ja jotain sormiruokailtavaa
12:00 Imetys
13:00 Ulos vaunuihin päiväunille
15:00 Herääminen, maitoa, leikkiä ja oleilua
16:30 Päivällinen, hedelmää tai kasvista
17:00 Puuhastelua
19:00 Iltapuuro, iltapesut ja imetys
20:00 Nukkumaan

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike