Auta lähimmäistäsi

Kävin eilen ensivastetestissä. Olen ollut yli kymmenen vuotta mukana VPK:ssa. Sen kautta ensiapuasiat ovat tulleet minulle tärkeiksi. Olen toiminut ensivasteryhmässä jokusen vuoden. Se on siis ryhmä, joka syrjäseuduilla menee usein tapahtumapaikalle ennen ambulanssia. Ambulanssin tulo, kun pienemmillä paikkakunnilla kestää usein yli puoli tuntia ja se on hätätilanteessa kohtalokkaan pitkä aika.

Itselleni on erittäin tärkeää, että koen osaavani auttaa, jos jotakin sattuu. Se, että harjoittelen muutamia kertoja vuodessa ja päivitän tietojani säännöllisesti on sen arvoista, jos voin kerrankin taidoillani auttaa hätään joutunutta. En tiedä, miten voisin antaa itselleni anteeksi, jos esimerkiksi läheiselleni sattuisi jotain ja tietäisin, että pienellä vaivalla paljon olisi ollut pelastettavissa. Aina eivät omat taidot riitä, mutta ainakin tiedän tehneeni parhaani.

Ei voi luottaa siihen, että ammattilaiset ehtivät aina paikalle nopeasti. Esimerkiksi sydänpysähdyksessä on kyse hyvin pienestä ajasta. Aivovaurio syntyy muutamissa minuuteissa. Elvytystaito on kullan arvoinen.

Ei kannata jättää varaa jossitteluun. Esimerkiksi spr järjestää ensiapukursseja säännöllisesti. Tuolla spr:n sivuilla on muutenkin hyvää tietoa. Kannattaa käydä vilkaisemassa.

Kommentit

  1. Hmm.. tuolla "puheella" sait ainakin minut vakuutettua siitä, että pitäisi varmaan itsekkin vähän "kouluttautua" :)

    Todella ihanaa kun joku ajattelee lähimmäisiään!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike