Polkien maailmaan!

Olen viime syksynä ja tänä keväänä innostunut pyöräilystä. Se on aivan loistava laji! Olen juuri semmoinen hyötyliikkuja ja mikä olisikaan parempaa hyötyliikuntaa. Etenkin kaupungissa pyöräily on varmaankin helpoin ja usein nopein liikkumistapa. Jostain luin, että taajamassa alle seitsemän kilometrin matkat taittuu nopeiten pyöräilemällä.

Minulla on kouluun viisi kilometriä matkaa ja keskustaan reilu kolme kilometriä. Ne matkat taittuvat etenkin näin kesäisin tosi kätevästi pyörällä ja siinä sivussa saa liikuntaa. Monet sanovat, etteivät viitsi pyöräillä töihin tai kouluun, koska siinä tulee hiki. Varmasti totta ja kyllä itsellänikin usein hiki pintaan tulee, mutta mielestäni se on kuitenkin pohjimmiltaan tekosyy. Aina voi ajaa rauhallisesti ja suihkut on keksitty!

En ole aikaisemmin innostunut pyöräilystä, koska se on tuntunut niin rankalta. Viime kesänä, kun muutimme Tampereelle pyöräily lisääntyi ja aluksi olikin rankkaa. Tuntui, etten pysy poikaystäväni perässä. Yllättävän nopeasti kunto kasvoi sen verran, että pyöräilystä jopa nauttii ;) Myös reisissä huomasin muutoksen jo aika pian. Muotoa alkoi tulla.

Ja mikä parasta pyöräily on myös kevyttä luonnolle ja kukkarolle. Se sopii hyvin tämmöiselle köyhälle opiskelijallekin. Kypärään ja ajopeliin joutuu tietysti aluksi hieman sijoittamaan, mutta sen jälkeen ei tarvitse kun pientä huoltoa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike