Mitä on rakkaus?

Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii. Rakkaus ei koskaan katoa. 1. Kor. 13: 4-8

Luin eräästä lehtisestä, että rakkaus ei ole tunne vaan suhde, johon liittyy monenlaisia tunteita. Se on mielestäni hyvin sanottu. Rakkauteen liittyy niin paljon. Rakkautta on vaikea punnita tai vertailla. Rakkaus on loputon voimavara, josta ammentaa. Rakkaudessa haluaa toiselle vain hyvää.

En usko siihen yhteen oikeaan. Mutta uskon siihen, että jokaisella voi olla se oma elämänrakkaus. Toiset sopivat yhteen paremmin kuin toiset. Mutta loppujen lopuksi paljon on kiinni sattumasta ja siitä, että nämä kaksi rakastuvat toisiinsa ja sitoutuvat elämään yhdessä. Yhdessä myötä- ja vastoinkäymisissä. Hyväksyvät toisensa sellaisinaan ja oppivat ottamaan toisensa huomioon.

"Ja pieni, pieni lause oli heillä suojanaan:
sua rakastan, sua puolustan, pysy sylissäni vaan."
Vuokko Hovatta, Syleily

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike