Eettinen joululahja

(Varoitus: sisältää joulujuonipaljastuksia)

Lunta taas maassa ja heti ajatukseni jotenkin siirtyvät tulevaan jouluun. Ensi viikonloppuna aion ostaa ensimmäiset joululahjat. Vuoden suurimman kulutusjuhlan kynnyksellä voi tehdä myös hyviä ja eettisempiä valintoja. Tässä hieman omia suunnitelmiani:

 • Olen jo monena vuonna ostanut kirkon ulkomaanavun Toisenlaisia Lahjoja. (Vastaavia on muillakin esim. Unicefilla) Suosikkituotteitani ovat olleet puuntaimet ja koulupuvut. Mielestäni koulutuksen tukeminen on pitkällä tähtäimellä kaikkein tehokkainta ja vaikutukset laajoja. Tietysti kaikki apu on tarpeen.
 • The Body Shopin Soft Hands Kind Heart –käsivoiteen koko tuotto lahjoitetaan Naisten pankille, joka tukee kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja toimeentuloa. Näitä lähtee varmasti pukinkonttiin. 
 • IHKA tekee ihania kuorintoja, kylpyjä ja naamioita yksinkertaisista suomalaisista raaka-aineista. Varmasti läheltä, ilman säilöntäaineita ja lukuisia kemikaaleja. Pieni hemmottelu on aina tarpeen.
Tuli nyt sitten paljastettua joululahja-aikeeni kaikille. Noh, pieniä uhrauksia suuremman hyvän puolesta.

Kommentit

 1. Mies sisaruksineen osti viime vuonna äidilleen muistaakseni osoitteesta http://www.lahjaksilehma.fi/ vuohen! Mua ei sais päästää noille sivuille, tuntuu, että summat on mulle niin pieniä (niin opiskelija kuin olenkin), mutta toisille se on niiiiin paljon! Nojoo, mulla on muutenkin tahtona auttaa melkeinpä kaikkia, mutta tuollaista voisi pyytää itselle lahjaksi, siis että mun puolesta ostetaan sinne jotain. Tai sitten hyvää joulua minulta heille ja ostan jotain hyödykästä :) Noitten kattelemisen jälkeen tuntuu itestä taas inhottavalta haluta esim. uutta puhelinta tai paitaa, kun toisilla on asiat huomattavasti huonommin :( Mutta kunhan pääsen vakitöihin, otan kummilapsen tuolta jostain tahi alan kuukausilahjoittajaksi, nyt rahatilanne on kiikun kaakun aina välillä, joten odotellaan. Vertakaan en päässyt luovuttamaan eilen, mutta odotan sopivaa päivää melkeinpä kuin kuuta nousevaa! Jep, tahdon auttaa ja tehdä hyvää :)

  Mutta siis piti vain tulla sanomaan, että hyvä idea! Lähti hieman villasukasta kirjoittaminen ;)

  VastaaPoista
 2. Se on kyllä ihan totta, että tuntuu hullulta, että meille niin pieni raha on toisille niin paljon ja että meidän voi olla niin vaikea luopua omastamme, edes parin kympin verran.

  Olen aatellut tuota kummijuttua kanssa. Sitten kun on vakaat tulot, niin varmasti :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike