Äipän Kesäkurpitsalasagne

Äitini on noudattanut vähähiilihydraattista ruokavaliota jo useamman vuoden ajan. Hän vinkkasi minulle suosiolliseksi osoittautuneen kesäkurpitsalasagnen ohjeen:


Reilu annos (noin 8 annosta)
600g jauhelihaa
2 kesäkurpitsaa
2prk tomaattipyrettä
puolikas Koskenlaskija -juusto (esim. paprika)
2dl ruokakermaa
2-3dl juustoraastetta
2 valkosipulinkynttä
(suolaa, mustapippuria, paprikamaustetta)

Ruskista ja mausta jauheliha ja sipulit. Sulata joukkoon sulatejuusto ja kaada sekaan ruokakerma. Voitele vuoka. Leikkaa kesäkurpitsat siivuiksi ja laita kerros siivuja vuoan pohjalle. Levitä tomaattipyrettä kesäkurpitsojen päälle. Laita päälle kerros jauhelihamuhennosta ja ripaus juustoraastetta. Jatka lisäten taas kesäkurpitsakerros ja tehden kerroksia mieleinen määrä riippuen vuoan koosta. Jätä päällimmäiseksi kesäkurpitsakerros ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista lasagnea 225 asteessa noin puoli tuntia.

Helppo ja nopea ruoka tehdä. M tykkäsi tästä niin, että totesi meillä syötävän jatkossa vain tätä :D 



Kommentit

  1. Ooo, pitääkin muistaa tää ohje. Meillä sekä mamma että anoppi ovat innokkaita kesäkurpitsan kasvattajia, ja miun hommana on sitten joka kesä muuttaa kilokaupalla kesäkurpitsaa sellaiseen muotoon, että kyseistä kasvista karsastava mieskin söisi. :D Lasagnen muodossa on onneksi maistunut...

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla! Tää tais tosiaan olla miestenkin makuun :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike