Synnytyksestä palautuminen


Synnytyksestä palautuminen on edelleen käynnissä, mutta nyt reilun kolmen viikon kuluttua synnytyksestä, olo tuntuu jokseenkin normaalilta. Tarmon paino on noussut syntymän jälkeen 800g, pituus kasvanut neljä senttiä ja päänympärys kolme. Minun painoni on puolestaan tippunut synnytyksen jälkeen noin seitsemän kiloa ja matkaa lähtöpainoon on reilu kolme. Tilanne ei siis näytä ollenkaan pahalta, kun vanhat housut menevät jo kiinni! Toki maha on edelleen pullataikinaa, mutta kyllä se tästä.

Sain synnytyksessä muutaman episiotomiatikin, joiden parantumiseen meni pari viikkoa. Tämän ajan vietinkin pääosin makuulla, koska seisominen ja istuminen eivät oikein luonnistuneet. Nyt, kun olen päässyt liikkeelle, on mielialani noussut ja myös painoni lähtenyt laskuun.

En ole yrittänyt laihduttaa, enkä imetysaikana aiokaan yrittää, mutta nyt olisi aika hieman korjata taas ruokavaliota, joka näinä muutamana viikkona on päässyt repsahtamaan. Aikaa ruoanlaittoon ei ole juurikaan ollut ja olen sortunut aikamoiseen herkutteluun. Siispä yritän korjata ruokavaliotani taas terveellisempään suuntaan ja vähentää turhia lisäaineita, eineksiä ja valkoista sokeria. Pieni herkuttelu sallittakoon ;)

Kanasalaatti. Nam.

Henkisesti olen palautunut synnytyksestä hyvin. Synnytys minua ei jäänyt kummemmin vaivaamaan, mutta unen vähyys ja hormoonit saivat mielialani heittelemään. Ensimmäiset viikot tuntuivat ja tuntuvat paikoittain edelleen yllättävän rankoilta, vaikka vauva onkin ollut helpommasta päästä. Tämä taitaa kuitenkin olla enemmän sääntö kuin poikkeus pienen vauvan kanssa. Mieliala ja voimat kohenevat päivä päivältä ja palkinto on maailman paras ♥

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike