Herkuttelua


 Tämän aikamoisen herkullisen porkkanakakun ohje löytyy täältä.

Koko viikonloppu sujui megalomaanisen herkuttelun parissa. Ystävämme viettivät perjantaina valmistujaisiaan ja T:n kummi oli hoivaamassa poitsua illan. Vanhemmat saivat nauttia näistä bileistä ihan aikuisten kesken. Juhlat olivat onnistuneet ja ruokaa riitti.

Niitä herkkuja sitten jäi "hieman" yli ja mehän tulimme viettäneeksi naapurissa melkeinpä koko viikonlopun..syöden..ja löhöillen sohvalla..

Sunnuntai-iltana päätimme M:n kanssa ryhdistäytyä ja tehdä jääkaapin oveen listan tavoitteistamme ravitsemuksen suhteen. Listaa ei ole vielä ilmestynyt, mutta suuntaviivoja on vedelty. Herkuttelua ei kielletä kokonaan vaan palataan jo aiemmin aloittamaani malliin herkuttelun rajoittamisesta omatekoisiin herkkuihin. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, ettei äkkinäisille mieliteoille jää tilaa ja herkuttelu on ehkä astetta terveellisempää ainakin lisäaineiden suhteen. Myös roskaruoka on suljettu pois eikä makeita herkkuja pitäisi syödä useasti viikossa. Pitäisikö tälle asettaa joku aikamääre? Jos nyt vaikkapa kuukausi ensin?

Pitää vielä pohtia niitä asioita, joita tulisi syödä enemmän.
Ja liikunta..taidan palata siihen lähiaikoina.

Tämä vekkuli on nykyään meno päällä. Nyt on muutama yö taas nukuttu paremmin, kun T on malttanut syödä melkein tunnin ennen yöunia. Jaksaa sitten taas koko päivän pyöriä.. 

Kommentit

  1. Suuntaviivat kuulostavat hyvältä. :) Tsemppiä vaan!

    Ehkä jonkinlainen "repsahtamisvara" olisi hyvä olla, esim. kuukauden kokeilujakso jonka jälkeen voi tarvittaessa muuttaa niitä suuntaviivoja, tai sitten karkki/roskaruokapäivä vaikka kerran kahdessa viikossa?

    VastaaPoista
  2. Tuo kerran kahdessa viikossa voisi olla kyllä hyvä siinä mielessä, että siten näistä suuntaviivoista voisikin tulla pidempi tähtäimiset. Eikä yksi repsahdus romuttaisi koko hommaa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike