Operaatio Nälkäpäivä

Minut on haastettu.

Lauantai-illan valkeiden koivujen Tii haastoi minut Blogiäidit ruokkii kampanjaan.

Juuri eilen katselin ja pyörittelin Excelissä meidän perheen raha-asioita. Ei tullut kovin hyvä mieli. Etenkin, kun jouduimme käyttämään rahaa minun uuteen läppäriini vanhan lähestyessä tiensä päätä.

Lapsen saannin jälkeen meistä kumpikaan ei saa enää asumislisää. M käy töissä opintojen ohella, muttemme saa paljoakaan enempää rahaa, koska kaikki muut tuet huononevat työnteon myötä. M:n tulot vaikuttavat myös minun asumistukeeni, kun meillä on yhteinen lapsi. Tulot vielä arvioidaan vuodeksi eteenpäin ja tietenkin yläkanttiin. Ennen T:n syntymää minulle myönnettiin tukea yli 200e, nyt ei yhtään. Tuntuu, ettei kaikki mene aina ihan oikein.

Tämä haaste antoi minulle kuitenkin hieman näkökulmaa. Meillä on rahaa asua kunnollisessa asunnossa, ostaa ruokaa, vaatettaa itsemme ja pitää muutenkin huolta itsestämme ja T:stä. Pitää vain pohtia, mitä ostovalintoja tekee, mikä on tarpeellista ja mikä on edullisin vaihtoehto. Jostakin pitää luopua, muttei mistään välttämättömästä.

Läheskään kaikilla asiat eivät ole näin hyvin. Minun pitäisi olla äärimmäisen kiitollinen kaikesta, mitä olenkaan saanut ja auttaa niitä, joilla on asiat huonommin. Tämä haaste on yksi tapa ja rahaa voivat toki lahjoittaa muutkin kuin blogiäidit.

Itse haastan Helmiä ja Liljoja S:n, Sydänääniä Marian ja Pikkuväkeä Ennan.

Blogiäidit ruokkii -haaste


Punaisen ristin perinteinen Operaatio Nälkäpäivä järjestetään jälleen 13.-15.9.2012. Nälkäpäivä on SPR:n suurin vuosittainen keräys, jonka avulla kerätään varoja Punaisen ristin katastrofirahastoon. Varoilla autetaan sekä Suomessa että ulkomailla niitä, joilla on suurin hätä. Varoista vähintään 85 % käytetään suoraan avustuskohteen hyväksi. Lisää voit lukea Nälkäpäivän verkkosivuilta.

Sinut on haastettu mukaan kantamaan kortesi kekoon! Auttaminen on mahdollista ilman, että sinun tarvitsee edes nostaa takapuoltasi tietokonetuolilta.

Voit osallistua Blogiäidit ruokkii -haasteeseen sinulle sopivalla tavalla. Osallistuminen on luonnollisesti vapaaehtoista.

1. Lahjoita
Tee omavalintainen lahjoituksesi Blogiäidit ruokkii -keräyslippaaseen tästä linkistä:http://www.lahjoituslipas.fi/nalkapaiva/blogiaiditruokkii/lahjoita/. Virtuaalinen keräyslipas on SPR:n palvelu, jonka kautta lahjoitukset menevät turvallisesti suoraan SPR:n tilille. Tavoitteenamme on kerätä yhteensä 500€ lahjoitus Nälkäpäiväkeräykseen.

2. Haasta
Kerro Blogiäidit ruokkii -haasteesta blogissasi ja haasta mukaan 3-5 äitibloggaajaa. Linkitä haasteeseen nämä ohjeet ja www-osoite virtuaalisen keräyslippaan sivuille. Jos blogillasi on Facebook-sivut, voit kertoa haasteesta myös siellä.

Blogiäidit ruokkii -keräyksen takaa löytyy kaksi äitibloggaria, Kepulaisen äiti Äidinmaitoa-blogista ja Suski Piiri pieni pyörii -blogista. Heiltä saat tarvittaessa lisätietoa keräyksestä. Blogeissa raportoidaan myös keräyksen etenemisestä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike