6kk

Nykyään suuri osa T:stä otetuista kuvista on tärähtäneitä. Koko ajan meno päällä!

Meillä oli tänään 6kk neuvola. T oli 67,8cm pitkä ja painoi 7740g. Mikään hujoppi poika ei ole vaan ennemminkin semmoinen jässikkä. Lihasta löytyy, joten esimerkiksi vaipan vaihdosta on tullut ajoittain aikamoista vääntämistä. Miten vaikeaa onkaan pestä sitä pientä pyllyä, kun toinen ei suostu koukistamaan jalkojaan..tai laittaa vaippaa pojalle, joka vääntää kaikella voimallaan itseään koko ajan ties mihin.

Paino ei ollut noussut yhtä kovaa vauhtia kuin aiemmin, mutta neuvolahoitajan mukaan paino on hyvissä lukemissa ja nousun hidastuminen on tyypillistä silloin, kun vauva lähtee liikkeelle.

Viimeisimmän kuukauden aikana on tapahtunut aika paljon. Poitsu on lähtenyt kunnolla liikkeelle ja on jo aikamoinen pikaryömijä. Välillä T saattaa kököttää pitkäänkin paikallaan, mutta kun jonnekin päättää liikkua, on perässä pysymistä. Myös konttausasentoa haetaan jo kovasti.

Kiinteiden ruokien määrä on lisääntynyt ja tällä hetkellä syödään aamupuuroa ja soseateria iltapäivällä. Sosetta menee jo ihan hyvä määrä ja seuraavaksi ohjelmassa olisi lihan lisääminen ruokavalioon.

Poitsu on alkanut myös jokellella aiempaan paljon enemmän. Puhe on vastavuoroista ja pulputusta riittää. Kieli vain ei vielä taida olla ihan sama kuin meillä muilla ;) Ihanan hyväntuulinen heppu.

Terveenä on pysytty, mutta pakkasten tullessa T:n iho kuivui voimakkaasti. Ilmeisesti aikaisemmin ilmaantunut ihottumakin oli kuivan ilman aikaansaannosta. Nyt tilanne on onneksi normalisoitunut, kun olemme ravanneet ihoa perusvoiteella aamuin illoin.

Nukkuminen on myös tasoittunut. Aamupäivällä nukutaan yhdet noin puolen tunnin päikkärit sisällä ja iltapäivällä noin neljän tunnin ulkona. Nukkumaan mennään edelleen kahdeksalta ja yöllä heräillään keskimäärin kerran.


Viikonloppuna kävimme hurmaamassa mummoja kotipuolessa ja nyt onkin aika rauhoittua joulun odotukseen!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike