Vauvanruokapulinoita


Tuntuu, että T syö koko ajan. Aamulla puuroa ja rintamaitoa, hetken päästä onkin lounasaika ja sitten päiväunille. Unien jälkeen herätään päivälliselle ja taas kohta syödään iltapuuroa. Aika hujahtaa ehkä liiankin nopeaa.

Saimme joululahjaksi höyrystimen, jossa T:n ruoat yleensä syntyvät. Teen yleensä noin viikon ruuat kerralla. Nyt ruokavalio on jo aikamoisen monipuolinen. Höyrystän ruuaksi erilaisia kasviksia mausteiden kera (yleensä sipuli, valkosipuli, yrtit). Ennen laitoin ruuat karkeaksi soseeksi, mutta nyt olemme hetken harjoitelleet syömään syötettävääkin ruokaa pieninä pehmeinä paloina. Soseet maistuvat edelleen paremmin, mutta kuljetaan pienin askelin kohti koko perheen yhteisiä ruokia.

Teen kasviksista yleensä paria erilaista komboa ja pakastan annoksina tai jääpaloina. Liha lisätään erikseen. Lihoista on maisteltu naudanlihaa, kanaa, kalkkunaa, seitä ja lohta. Sekä lounaalla että päivällisellä T saa syödä jotakin myös ihan itse. Yleensä kurkkua, tomaattia, paprikaa tai esimerkiksi jälkkäribanaania. Myös keitettyjä makaroneja on tullut napsittua. T syö yleensä innoissaan melkein, mitä vain. Mitä enemmän makua, sen parempi.

Aamupuuron kanssa syömme edelleen marjoja (joskin marjavarat alkavat uhkaavasti huveta). Yleensä poitsu napsii siinä sivussa marjoja myös omin sormin. Iltapuuron kanssa on yleensä pieni määrä jotakin hedelmäsosetta. Puuro tehdään neljänviljanhiutaleista, ruishiutaleista tai kaurahiutaleista. Yleensä joidenkin näiden sekoituksesta. Joskus puuron syönti tökkii, mutta yleensä puuroa uppoaa varmaankin pari desiä.


Vedenjuontia olemme harjoitelleen lounaalla ja päivällisellä etenkin nyt, kun ruoka on ollut paloina. Tällä viikolla olemme maistelleen maissinaksuja tuleva matka mielessämme. Reissussa helposti mukana kulkevat naksut ovat varmaan kurkkuja ja tomaatteja helpompia. T:n ruoasta suurin osa on edelleen kasviksia. Makaronia ja riisiä on käytetty hyvin vähän. En tiedä, pitäisikö niitä syödä enemmänkin?

Reilun kuukauden kuluttua tuleenkin sitten taas uusia ihmeteltäviä, kun hapanmaitotuotteita voi ruveta maistelemaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike