Puku- ja ruoka-asiaa

Vastoin ajatusta ekoloisista häistä ostin hääpukuni uutena käytännön syistä. Sain sen ensinnäkin halvemmalla kuin useat vuokrapuvut. Hinta määrää paljon, koska ylimääräistä rahaa ei ole. Lisäksi mietin vuokrapukuja siltäkin kannalta, että niitä kuulemma käytetään vain pari tai kolme kertaa, joten myymällä pukuni myöhemmin eteenpäin tulen säästäneeksi luontoa lähes saman verran. Katselin pukua myös käytettynä netistä, mutta mitään oikeaa hinta- ja kokoluokkaa olevaa ei sattunut eteeni. Joten tässä nyt sitten oli kootut selitykseni hääpukuaiheesta.

Sen minkä hääpuvussa lipsahdin ajattelin ottaa ruuassa takaisin. Meille ei siis tule oikeaa pitopalvelua vaan eräät tutut ovat suostuneet ottamaan tarjoilut hoitaakseen. Ruokalistasta tulee hyvin suomalainen ja perinteinen, joka mielestäni sopii hyvin häihimme, hääpaikkaan ja muuhun tunnelmaan. Todennäköisesti menu tulee näyttämään kutakuinkin tältä:
 • Kaaliraaste
 • Vihreä salaatti
 • Uunijuusto
 • Savulohi
 • Laatikkoruoka
 • Peruna
 • Karjalanpaisti
 • Muita pieniä lisäyksiä
Liha olisi tarkoitus hankkia riistana läheisiltä hirvimiehiltä ja osaksi sitten lähituottajilta muuta lihaa. Riistan sanotaan olevan ekologisinta lihaa. Itsestäni ei olisi hirvimetsälle lähtemään, mutta toisaalta tiedän metsästyksen välttämättömäksi, jotta kannat pysyvät vakaina. Lohi kalastetaan mahdollisuuksien mukaan itse. Isä on kova kalastaja, mutta se on kyllä niin tuurista kiinni, miten tuohon aikaan kalaa tulee. Perunat ja muutkin juurekset ja vihannekset pyritään saamaan lähiruokana.

Kommentit

 1. Millaisen puvun ostit? Ja mitä merkkiä se oli? :) Suuri kiinnostus heräsi.

  VastaaPoista
 2. Tuossa oli juttua puvusta: http://kultahippujaelamasta.blogspot.com/2009/09/3-ostos.html

  Ja merkki oli muistaakseni Elizabeth Konin :)

  VastaaPoista
 3. Vau! Ainakin ruoassa pystytte näköjään noudattaamaan todella ekologista linjaa. Hieno juttu!:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike