Leffaa ja sormusasioita

Otin koulusta hieman omaa lomaa ja tulin tänne kotipuoleen M:n luokse. M on nyt toista viikkoa tekemässä sitä sijaisuutta lukiolla ja huomenna olisi viimeinen päivä.

Eilen kävimme Kouvolan keskustassa pyörähtämässä hieman sormusasioilla. Kirjoitinkin aiemmin aikomuksestani käyttää mummoni vanhaa sormusta vihkisormukseni "pohjana". Piipahdimme Ateljee Ajan Kellossa, jossa tehdään muun muassa vanhojen sormuksien tuunauksia. Käynnistä jäi hyvä mieli ja todennäköisesti viemme sormuksen sinne muunneltavaksi. Sormushan on aika huonossa kunnossa ja yksi kivi siitä onkin tippunut kokonaan. Todennäköisesti kivet joudutaan huonon kunnon vuoksi vaihtamaan kaikki. Ajatukseni ametistin käyttämisestä kivenä kariutui, kun kultaseppä sanoi ametistin olevan liian pehmeää käytettäväksi päivittäin. Sieltä löytyi kuitenkin aivan ihana malli, jossa oli käytetty punaista rubiinia ja muutamia aivan pieniä timantteja ripoteltuina ympärille. Ihastuin sormukseen täysin ja eiköhän jotakin sinnepäin tule minunkin sormukseni sitten olemaan. Aivan puhtain paperein en siis tästä sormusasiasta selviä, mutta ainakin kulta tule hyvin uusiokäyttöön. Hinta-arvioiksi sellaiselle sormukselle tuli 300-400e. joka mahtuu meidän budjettiin ihan kohtuullisesti.

Kävimme myös katsomassa James Cameronin ohjaaman Avatar-elokuvan. En yleensä ole mikään fantasia- tai scifielokuvien ystävä, mutta tuosta leffasta kyllä tykkäsin. 3D:kin toimi hyvin, vaikka olinkin siihen aiemmin hieman pettynyt, mutta Avatarissa sitä oli osattu hyödyntää hienosti. Juoni oli aika ennalta arvattava, mutta silti melkein kolmituntisen pätkän jaksoi katsoa ilman tylsistymistä. Parasta Avatarissa oli mielestäni sanoma. Se kuinka ihminen ryövää luontoa ja toisia ihmisiäkin surutta, jos hän itse hyötyy siitä jotenkin, yleensä rahallisesti. Tuli mieleen eurooppalaisien Amerikan valtaus alkuperäiskansoilta ja myöhemmin rotusorto sinne tuotuja orjia kohtaan. Se on jotenkin niin surullista.

Sitä itsekin tavalla tai toisella ryövää luontoa päivittäin ajattelematta sen enempää. Eikö sen rikoksen tee ne jotka kaatavat sademetsiä, enkä minä, joka luon tarpeen sademetsien kaadolle? -Niin se on helppoa ajatella.

Kuvat: 2, 3

Kommentit

 1. oii sormus kuulostaa ihanalta! <3
  ja mäkin tykkäsin tosta leffasta, ihan samat mietteet! -A

  VastaaPoista
 2. Ihanalta kuulostaa toi sormus. Ja ihanan hintaiselta!!

  Ai Avatar oli ihan mieletön leffa! Rakastuin siihen ihan täysillä ja nyt vaan yritän löytää kalenterista aikaa, että voisin mennä katsomaan sen uudestaan!X)

  VastaaPoista
 3. Ihana ajatus tuollainen vanhan sormuksen käyttäminen, vaikka sitten vähän uudistettunakin. :) Mekin vähän mietittiin sitä mutta suvuissa olevilla sormuksilla oli kaikilla jotenkin surullinen tarina, joten ei se sitten enää tuntunutkaan kovin mukavalta ajatukselta.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike