Barcelona: Yleistä osa 2

Barcelonassa puhutaan katalaania. Käsittääkseni he eivät mielellään puhu espanjaa, vaikka sitä osaavatkin. Totta kai espanjalla varmasti pärjää siellä paljon paremmin kuin englannilla. Kumpikaan meistä ei osaa espanjaa saatikka katalaania, joten välillä meinasi olla pieni kielimuuri, mutta kyllä asiat sai pääasiassa selvitettyä englannillakin. Ruoan kanssa ei aina ihan tiennyt, mitä tuli tilattua, mutta yleensä ruoka oli joka tapauksessa hyvää. Palvelu oli aina ystävällistä, vaikkei kunnolla samaa kieltä puhuttukaan.

Liikenne Barcelonassa oli niin päinvastaista kevättalven Pietarin matkaan verrattuna. Liikenne oli mielestäni todella siistiä. Tulimme käyttäneeksi reissumme aikana monia eri liikkumisvaihtoehtoja: kävelimme, matkustimme bussilla, metrolla, paikallisjuna FGC:llä sekä Espanjan kansallisella junalla Renfellä. Siirtymisten kanssa ei ollut minkäänlaisia ongelmia ja julkiset kulkuneuvot pelasivat hyvin ja kulkivat ajallaan.
Kaupunki oli yleisilmeeltään todella siisti. Mielestäni siistimpi kuin Suomi. Roskiksia oli tiheään ja niitä myös tyhjennettiin tarpeeksi usein. Myös vessat olivat todella siistejä ja hyvässä kunnossa. Ja mielestäni suuri plussa, etteivät esimerkiksi ostoskeskusten wc:t olleet maksullisia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike