Muisti

Olen tällä hetkellä tosi mielenkiintoisella tekniikan psykologia -kurssilla. Tänään vuorossa oli muisti ja se sai minut pohtimaan omaa muistiani ja muistitekniikoitani.

Noin yleisesti katsoen tuntuu, että minulla on huono muisti. Unohdan leffat, kirjat ja yleensäkin kaiken, mitä en tietoisesti yritä muistella tai toistaa. Olen kuitenkin hyvä lokeroimaan, järjestelmään ja yhdistelemään asioita mielessäni, jolloin yleensä opin muistamaan asiat, jotka haluan muistaa.

Yllätyksekseni radikaalein muutos huonompaan muistissa tapahtuu 25-vuoden tienoilla. Eroa ei kuitenkaan juuri huomaa, koska muistitekniikat paranevat samaa tahtia. Itse olen huomannut, etten muista ala-asteen kouluasioista juuri mitään paitsi tietenkin asiat, joita on käyttänyt aktiivisesti myöhemminkin. Muistini oli yhtä huono silloinkin, enkä ollut vielä oppinut hyödyntämään sitä.

Minulla on myös hyvin vahvasti visuaalinen muisti. Muistan asiat kuvina. Jos tentissä alan muistella jotain, muistan kirjan sivun mielessäni ja sitä kautta asian.

Oli myös puhetta siitä, että yleensä kaikkein tavallisimmat ja arkipäiväisimmät asiat unohtuu. Kun elämää alkaa muistella taaksepäin, se kaikkein oleellisin elämä onkin unohtunut. On perustettu blogeja, jotka kertovat aivan arkipäiväisistä asioista, jotta se tärkein ei unohtuisi. Se on yksi syy minunkin bloggailuuni. Kiinnitän enemmän huomiota arkipäivääni, kun kirjoitan siitä. Blogia on myös mukava lukea ajan kuluessa ja huomata, mitä on milloinkin pyörinyt mielessä. Nyt lähden viettämään laatuaikaa veljeni kanssa telkan ääreen ;)

Loppuun vielä piristyskuva kesältä.
1. kuva täältä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike