Lomapäiviä

Päivät kotona ovat menneet paljon paremmin kuin osasin aavistaa. Olen nauttinut olostani suuresti. Olen nauttinut siitä, että saan seurata kaksivuotiaan touhuja päivän mittaan, saan osallistua hänen päiväänsä aivan eri tavalla, olla enemmän läsnä. Aika kotona ennen vauvan syntymää on ollut arvokasta niin minulle kuin T:llekin.


T:n valtava piirtämisinto on vaihtunut palapelimaniaan. Samat palapelit, joita on hankittu jokunen lisääkin, rakentuvat kerrasta toiseen, uudelleen ja uudelleen. Poitsu on myös ollut jo pari viikkoa kotona hereillä ollessaan ilman vaippaa ja vahinkoja sattuu yhä harvemmin. Emme ehkä pääse vaipoista eroon ennen uuden vaippasankarin saapumista ja takapakkea voi tulla, mutta suunta on hyvä!


On ollut haikeaa todeta, kuinka paljon sitä hoito/työpäivän aikana menettääkään. Toki päivät uhmaikäisen kanssa oman jaksamisen ollessa rajoitteellista ovat välillä rankkoja. Päivään sisältyy kuitenkin paljon ilon hetkiä. 

Olen myös jälleen kerran todennut, kuinka paljon T kaipaa seuraa. Hän haluaa heti tilaisuuden tullen potkia palloa kaverin kanssa ja pitää kädestä. Vaikka sanotaan, etteivät kaksivuotiaat vielä leiki yhdessä, voi niitä ikätovereita silti kaivata. T:stä on kehkeytynyt varsin sosiaalinen tapaus ja tässä on varmasti hoidossa ololla ollut suuri vaikututs. Onneksi hiekkalaatikolla voi tavata kavereita melkein samaan tapaan kuin hoidossakin. 

Irtisanoimme T:n hoitopaikan elokuun alusta. Päätös jännitti, koska omasta olostaan ja kyvyistään elokuussa ei oikein osannut vielä sanoa mitään ja toisaalta perhepäivähoitopaikassa ei ole samanlaista hoitopaikkatakuuta kuin päiväkotipaikoissa. T:n hoitaja olisi kuitenkin ollut lomalla vielä elokuun puoleen väliin saakka ja olisi tuntunut tyhmältä laittaa T niin lyhyeksi aikaa hoitoon, kun poika on taas tottunut olemaan kotona. 

T:n kanssa vuoden jälkeen minulle tuli olo, että on aika palata töihin ja opintoihin. Toisaalta myös rahallinen tilanne vaikutti asiaan. Saas nähdä, kuinka kauan tällä kertaa kotona oleminen tuntuu meille parhaalta ratkaisulta, mutta nyt ainakin tuntuu hyvältä! 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike