Halloumia
Eilen meillä maisteltiin uusia makuja: Kasvishöystöä halloumin ja balsamicosiirapin kera. Ruoka oli tosi hyvää tosin nälkä ei meinannut lähteä. Pitää siis syödä ensi kerralla enemmän!
300 g kesäkurpitsaa
1 punainen paprika
2 rkl öljyä
0,5 - 1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
4 rkl punaista pestoa
2 dl ruokakermaa
2 pakettia halloumijuustoa
300 g munakoisoa 300 g kesäkurpitsaa
1 punainen paprika
2 rkl öljyä
0,5 - 1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
4 rkl punaista pestoa
2 dl ruokakermaa
Balsamicosiirappi
1 dl appelsiinimehua
0,5 dl hunajaa
0,5 dl balsamicoa
Valmista balsamicosiirappi. Keitä aineita pienessä kattilassa 20–30 minuuttia hiljaa poreillen ja anna jäähtyä.
Viipaloi munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota kasviksia öljyssä paistokasarissa tai muurikassa noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja pesto ja mausta maun mukaan.
Viipaloi halloumi ja paista öljyssä tai grillaa nopeasti molemmin puolin. Valuta halloumiviipaleille balsamicosiirappia ja tarjoa kasvishöystön kanssa.
Resepti yhteishyvästä.
Olenkin pohtinut miten tuota siirappia tehdään. Täytyy kokeilla. Millaistakohan siitä tulisi rypälemehuun tehtynä?
VastaaPoistaLuulisin, että toimii hyvin! Itse tein sen itse asiassa omenamehuun, kun ei sattunut olemaan appelsiinimehua. Se toimi ainakin hyvin :)
VastaaPoista