Illallinen
Viime sunnuntaina innostuin tekemään kunnon illallista. Pitäisi ottaa tavaksi. Hyvä ruoka ja hyvä seura on mielestäni ehdottomasti yksi parhaista tavoista rentoutua.
Alkuruokana ihanaa savusiikaa ruisleivällä. Ai että oli ihanaa!
1 savustettu siika
1 prk á 150 g creme fraichea
1 dl kermaa
ruohosipulia
suolaa
pippuria
(sitruunamehua)
saaristolaisleipää
Puhdista savusiika ruodoista ja hienonna se haarukalla.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä se creme fraichen kanssa, lisää mukaan hienonnettu savusiika.
Pilko ruohosipuli hienoksi ja lisää massaan.
Mausta makusi mukaan suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
Paista saaristolaisleivän viipaleita voissa kuumalla pannulla molemmilta puolilta. Lisää savusiikatahna paistetun leivän päälle ja tarjoile.
Resepti on täältä.
Pääruoaksi poronkäristystä perunamuusin ja puolukan kera.
Jälkkäriksi M:n bravuuria kauratoscaomenaa.
Kommentit
Lähetä kommentti