Suppilovahverokeitto

Kylläpä voi suppilovahverokeitto maistua hyvältä! Kannatti käydä syksyllä sienimetsällä.


1-2 sipulia hienonnettuna 
1rkl öljyä tai voita
1l suppilovahveroita tai 4dl pakastettuja
2rkl vehnäjauhoja
7dl vettä + kasvisliemikuutio
2dl kermaa
100g sulatejuustoa tai tuorejuustoa (esim. Koskenlaskija)
mausteita (esim. tuoretta persilijaa ja valkopippuria)

Kuullota sipulisilppu kattilassa kuumennetussa rasvassa.
Lisää sienet ja kypsennä niitä hetken aikaa.
Sekoita joukkoon jauhot.
Lisää vesi hiljalleen koko ajan sekoittaen.
Murenna joukkoon liemikuutio.
Keitä hiljalleen 10min.
Lisää kerma ja sulatejuusto.
Keitä edelleen 5min.
Mausta keitto kypsymisen aikana.
Resepti hieman muunneltuna täältä.

Kommentit

  1. Pitääkin kokeilla tätä keittoa! Just tänä aamuna (kun etsiskelin purkkia kovin haisevalle lakritsiteelleni...) löysin purkillisen viime syksynä kuivattuna suppiksia. :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa, maistui kyllä niin herkulliselta :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Täydellinen pippurikastike

Äipän Kesäkurpitsalasagne