Morsiusmessu

Olemme harkinneet, että vihkitilaisuudeksemme tulisi morsiusmessu. Morsiusmessu on siis vihkijumalanpalvelus, johon sisältyy ehtoollisen vietto. Minusta ajatus on hieno. Vihkiminenhän on ensinnäkin päivän tärkein tapahtuma, niin miksei sitä juhlistaisi vähän pidemmän kaavan kautta. Morsiusmessut ovat pidempiä kuin normaali toimitus, mutteivät juurikaan normaalia jumalanpalvelusta pidempiä. Kesto on noin 40 minuutista reiluun tuntiin.

Ehtoollinen voidaan jakaa vain morsiusparille tai koko seurakunnalle. Emme vielä tiedä, kumpi olisi meille parempi vaihtoehto. En ole koskaan ollut häissä, missä morsiusmessu olisi vietetty, mutta minusta tuntuu, että se olisi oikea meille. En halua kirkkovihkimistä vain puitteiden takia vaan kirkolla ja uskolla on minulle merkitystä ja haluan saada siunauksen liitollemme.

Kommentit

 1. Hei!
  Itse suunnittelemme samaa heinäkuun lopulla oleviin häihimme. Miten olette muotoilleet kutsut, tuleeko morsiusmessu siinä esiin?

  Kiitos jo etukäteen vastauksesta! :)

  VastaaPoista
 2. Moikka!

  Kutsussamme ei erikseen käynyt ilmi, että meillä on morsiusmessu. Rehellisesti sanoen en edes tajunnut, että siitä oisi voinut jotakin mainita :D Esim. että, tervetuloa todistamaan meidän kahden yhteisen taipaleen siunaamista ja avioliittoon astumista morsiusmessuun Jaal...

  Meillä ehtoollinen on vain meille kahdelle, niin en usko että pituus ainakaan on kenellekään ongelmana :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike