Loputkin Pietarista

Lupasin vielä kertoa Pietarin miljööstä, niin tässä sitä nyt sitten tulee. Presidentti Putin on kotoisin Pietarista ja Putinin kaudella rahaa alkoikin virrata Pietarin kunnostukseen eri tavalla. Melkein kaikki julkisivut on joko korjattu tai niitä ollaan juuri korjaamassa. Tarkoituksena on kopioida täsmälleen vanha julkisivu. Rakennus laitetaan usein melkein maan tasalle ja tehdään kaikki uudestaan.
Pääkadun varrella rakennukset olivatkin upeita. Ihana nähdä vanhaa tyyliä, eikä vaan uusia betonimöhkäleitä. Kyllähän se ilme rapistui aika nopeasti mentäessä kauemmas pääkadusta. Omakotialueilla oli hauska huomata, kuinka jokainen talo oli niin omanlaisensa. Siellä ei pakettitaloja harrasteta!

Ilmasto Pietarissa on meren takia hyvin kostea. Juuri ennen saapumistamme oli satanut huimasti lunta ja voitte vain kuvitella, mitä käy, kun kaikki tämä lumi muuttuu loskaksi.. Loskaa siis riitti! Ehkä tämä ei ollut paras vuodenaika nähdä Pietari, mutta tykkäsin silti. Seuraavaksi, jos menee käymään niin olisi ihana nähdä Pietari satoine siltoineen kesällä Valkeiden öiden aikaan. Silloin tosin hinnat nousevat 30% ja taskuvarkaiden määrä on varmasti moninkertainen. Nyt emme törmännet yhteenkään..До свидания!

Kommentit

  1. thong tin gia xe toyota fortuner 2017 nhap khau
    tin tuc gia xe tai dongben nhap khau chinh hang tai ha noi
    gioi thieu xe mitsubishi mirage 2017 phien ban hoan toan moi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike