Pietari: Liikenne

Liikennekäyttäytyminen on Venäjällä hyvin erilaista Suomeen verrattuna. Kuten suomalaistunut venäjänopettajamme kertoi hänen käydessään autokoulua Suomessa, autokoulussa tuli esille aivan uusi asia: jalankulkijat eivät ole vihollisiasi! Tämä mentaliteetti on todellakin valloillaan Pietarissa. Autolla en kyllä siellä liikkuisi yhtään pakkoa enempää. Ruuhkat pääkadulla ovat valtavia ja huonon tuurin sattuessa sadan metrin kulkemiseen kuluu tunteja.

Pietarissa kulkee hassuja johdinautoja eli trolleybusseja, tavallisia linja-autoja sekä ratikoita. Ehkä kätevin ja nopein kulkutapa on kuitenkin metro. Pietarin metro on maailman syvin ja sen kyllä huomasi, kun seisoi loputtoman pitkiltä näyttävien liukuportaiden juurella.

Logistiikassa Pietarissa on kyllä parannettavaa. Käydessämme esimerkiksi Baltikan panimolla kaikki tiet tehtaalle olivat poikki, kun rekka oli jumittunut poikittain tielle. Tallustaessamme rekan ohi jalkaisin tehtaalle näimme kuskin lapio kädessä lapioimassa loskaa. Kukaan ei tullut muista rekoista tai tehtaalta auttamaan vaan selvittävä oli yksin. Luulisi, että tuollaisesta tulisi tehtaallekin tappioita..

Kerrankin kulkiessamme bussilla eräs auto oli parkkeerattu huonosti, eikä bussi ei mahtunut eteenpäin. Silloin muutama nousi bussista, kävi nostamassa auton sivuun ja matka taas jatkui. Näin Venäjällä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike