Pietari: Ruoka

Perinteisesti venäläiseen ruokakulttuuriin kuuluu kaali, kala, blinit, erilaiset piiraat, pelmenit ja keitot, kuten borssi. Tavoitteena olikin päästä kokeilemaan perinteisiä ruokia. Toki Venäjällekin ovat rantautuneet pikaruokaketjut kuten Mc Donalds ja Subway, mutta oli kiva huomata että Pietarissa oli paljon myös paikallisia pikaruokaketjuja, joissa tarjottiin perinteisiä ruokia, kuten blinejä. Suomesta on vaikea löytää pikaruokaketjua, jossa ei tarjoiltaisi hamppareita, pitsaa tai kebabia.

Ensimmäisenä iltana menimme blinipaikkaan ja otimme blinejä neljälle, johon kuului 24 bliniä ja täytteeksi mätiä, kalapateeta ja lohta. Nam nam! Hyvää oli. Tosin emme ottaneet alkupaloja, joten olisi jaksanut syödä enemmänkin. Suomessa ei vain ole suurten annosten takia tottunut ottamaan alkupaloja. M otti hunajaolutta ja tykästyi siihen kovin.Toisena päivänä löysimmekin sitten jo tiemme ihanien kakkujen ääreen. Venäjällä yleisiin herkkuihin kuuluvat erilaiset kakut. Ne olivatkin ihania ja oikeista paikoista niitä löytää todella edulliseen hintaan. Kolmantenakin päivänä kävimme maistelemassa kakkuja Metropol -konditoriassa. Minun kakkupalani maksoi vaivaiset 30 ruplaa eli noin 70 senttiä.

Perjantaina söimme viehättävässä ravintolassa, jonka bongasimme opaskirjasta. Pettymyksenä oli, että paikan hintataso oli noussut roimasti sitten opaskirjan tekemisen. Mielestäni hintalaatusuhde ei ollut paras mahdollinen. Siellä maistoin kuitenkin perinteisiä pelmenejä, jotka muistuttavat raviolia. Taikinan sisään kääritään yleensä jauhelihaa. Minun pelmenit sisälsivät kanaa. Maistuivat kyllä hyviltä! Ei mitenkään erikoinen makuelämys, mutta varmasti maistuu monelle. Ruokajuomana joimme perinteistä venäläistä morssia. Mors on karpaloista tehtyä mehua ja hassua kyllä maksoi ravintolassa puolet vähemmän kuin vesi.Lauantaina emme sitten syöneet ihan niin perinteisen venäläisittäin vaan suuntasimme sushille. Pietarissa tuntuu olevat japanivillitys ja sushipaikkoja olikin paljon. Täytyy tunnustaa, etten koskaan aiemmin ollut syönyt sushia. Onneksi matkassa oli japanissa vaihdossa ollut kaverimme, joka osasi opastaa näitä tietämättömiä. Pidän kalasta ja sushi oli kyllä mieleeni! Susheihin oli lisätty vähän venäläisyyttä lisäämällä täytteisiin muun muassa smetanaa. Smetanaa käytetään paljon ruuanlaitossa Venäjällä.

Keskityimmekin aika paljon hyvään ruokaan ja mielestäni onnistuimme hyvin :)

Kommentit

  1. Eksyin tänne blogiin toisen kautta hääjuttuja lukiessani! Jatkanpas seuraamista!
    Omat häät parin kuukauden päästä! :)

    VastaaPoista
  2. Mukava kuulla! Iik, meilläkin on enää reilu kolme kuukautta. Melkein alkaa jo jännittää :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike