Mausteiset omenalastut

Nyt on vappu taas tältä vuodelta ohi, sima ja munkit takanapäin. Nyt onkin haasteena päästä taas normaaliin päivärytmiin sekä ruokavalion että opiskeluiden osalta.

Rytmiin pääsemistä helpottavat mausteiset omenalastut, joita kokeilin muutamia päiviä sitten. Poimin viime kuun Kauneus ja terveys -lehdestä ihanien kuivattujen omenalastujen ohjeen. Kanelista ja kardemummasta tykkäävä pitää näistä varmasti!
  • 4kpl omenoita (näistä tuli noin kaksi uunipellillistä)
  • kanelia
  • kardemummaa
Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat mahdollisimman ohuiksi lastuiksi ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille.

Ripottele lastuille kanelia ja kardemummaa.


Anna kuivua 75-asteisessa uunissa yön yli. Jos omenat tuntuvat pehmeiltä vielä aamulla, laita uuni 100 asteeseen tunnin ajaksi. Nosta omenat huoneenlämpöön ja anna kuivua rauhassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike