Barcelona: Montserrat ja Sitges

Oli pakko kertoa vielä tämän yhden postauksen verran Barcelonan matkastamme. Teimme kaksi päiväreissua pois Barcelonan hulinasta.

Maanantaina matkasimme FGC-junalla ja kaapelihissillä kaupungin ulkopuolelle Montserratin luostarivuorelle. Olin kuullut ja lukenut paljon hyvää Montserratista ja pako kaupungin hälinästä hetkeksi kuulosti hyvältä ajatukselta, joten pakkohan sinne oli päästä.

Junalla pääsi aivan vuoren juurelle, josta sitten matka jatkui köysihissin avulla. Täytyy myöntää, että aika paljon jännitti hissin heiluessa ja kulkiessa reipasta vauhtia kohti korkeuksia. Vaikken erikoisemmin korkeita pakkoja pelkääkään, siinä tunsi itsensä jotenkin niin pieneksi ja avuttomaksi. Oli se kuitenkin huima kokemus ja selvisimme elävänä sinne ja takaisin!


Maisemat olivat paikan päällä uskomattomat. Turisteja oli paljon, mutta toisaalta ei tarvinnut kauas patikoida, että löysi rauhaa. Vuorelta löytyy paljon kävelyreittejä ja siellä saisi varmasti kulutettua pidemmänkin aikaa. Me kävelimme reilun tunnin reitin, kuuntelimme poikakuoroa, ihastelimme maisemia, söimme maittavaa lounasta ja nautimme kovasti reissusta. Suosittelen! Kannattaa varasta reissuun koko päivä, ettei tarvitse kiirehtiä.

Tiistaina matkasimme Renfen junalla läheiseen rantakaupunkiin Sitgesiin. Siellä vietimme rantapäivän ja onnistuin aivan loman lopulla vielä polttaakin itseni. Sitges tunnetaan homoparatiisina, mutta myös barcelonalaiset perheet ja pariskunnat matkaavat Sitgesiin viettämään rantapäivää. Eipä tuo ainakaan meitä haitannut ja kyllä siellä oli ihan sekalaista sakkia!


Sitges oli hieno lisä reissuumme ja kannustan kyllä matkaamaan sinne Barcelonasta, jos haluaa rannalla löhötä. Junamatka kesti muistaakseni reilun puoli tuntia ja maksoi kolmen-neljän euron luokkaa. Kaupungissa oli pieniä romanttisia katuja, joita oli ihana kävellä. Ja meri! Meren aalloissa polsikiminen on kyllä harvinaisen hauskaa ja rentouttavaa puuhaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike