Veri kiertämään


Kävin luovuttamassa verta. Tämä oli nyt toinen kertani ja selvisin pienemmällä pahoinvoinnilla kuin viimeksi. Meillä järjestetään koululla tasaisin väliajoin verenluovutusta, mikä on kyllä kätevää ja muutenkin hyvä juttu. Luovuttajia tuntuu olevan aina jonoksi saakka. Itse olen kummankin kerran luovuttanut koululla, koska se on niin helppoa. Varmasti hyvä tapa saada myös uusia luovuttajia. Kun on kerran käynyt luovuttamassa, kynnys mennä uudestaan on pienempi.

En tiedä, tuleeko minusta säännöllistä luovuttajaa. Meinaan kärsiä pahoinvoinnista ja taitaa veriryhmänikin olla vähemmän tarvittu harvinaisempi AB+, joka käy käsittääkseni vain toiselle AB+:lle . Toisaalta pahoinvointi on aika pientä sen rinnalla, että voi auttaa todella apua tarvitsevaa. Ja SPR toivoo, että kaikkien veriryhmien luovuttajat olisivat yhtä aktiivisia, joten ehkä minä jatkan tätä pikkuhiljaa alkanutta luovuttajan uraani.

Toivottavasti mahdollisimman moni edes kokeilisi verenluovuttamista! Pieni vaiva suuren hyödyn eteen.

Kuva täältä.

Kommentit

 1. Musta ois kiva luovutella, mutta hemoglobiini on tyypillisesti niin matala ettei ne taida huolia minua. Ellen sitten vetäisi tiukkaa rautakuuria hyvän aikaa ennen luovutusta.

  VastaaPoista
 2. Matala hemoglobiini voi kyll joo olla esteenä :/ Mulla oli kanssa ensimmäisellä yrittämällä liian matala, mutta sittemmin on ollut ihan ok. Nyt sain kyllä rautakuurin, ettei laskisi tuosta luovuttamisesta..

  VastaaPoista
 3. Mä olen käynyt ekan kerran vuoden 2009 toukokuussa, ja joka kuukausi olen menossa! Mutta aina jotain tulee eteen, täällä kun käy vaan kerran kuukaudessa liikkuva veripalvelu :/
  Mutta aijon vielä luovuttaa!

  VastaaPoista
 4. Oikea asenne! :) Varmasti helposti kiireet tahtovat tulla eteen. Koululla se on niin helppoa, kun yleensä siellä on kuitenkin, niin ei erikseen tarvitse lähteä minnekään.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike