Barcelona: Ruoka

Tälle herkuttelijalle ruoka on yksi loman ja yleensäkin elämän kohokohdista. Toisaalta oikeastaan ainoat kinastelumme koko matkan aikana aiheutti ruoka. Tarkemmin sanottuna nälkäinen vaimo. Sitä ei aina innoissaan kaikkea uutta ihmetellessään tajua alkaa ajoissa etsiä ruokapaikkaa. Ensin iskee kamala nälkä ja sitten pitäisi harhailla pitkin kaupunkia ja päättä, mitä syödään!

Barcelonassa lounas oli yleensä täyttävä ja runsas. Söimme usein baareissa ja pikkupaikoissa, missä oli tarjolla lounasmenu. Menu oli hinnaltaan yleensä seitsemästä eurosta 12 euroon sisältäen leivän, juoman, alkupalan, pääruoan, kahvin ja joskus myös jälkiruuan. Menu tulee helposti edullisemmaksi kuin listasta tilaaminen. Se oli myös meille helppo valinta. Ei niin paljon valinnanvaraa ruoista, joiden nimiä ei kuitenkaan tajua..

Alkuillasta söimme jotakin kevyttä, kuten tapaksia. Illalliselle/päivälliselle Barcelonalaiset suuntaavat vasta yhdeksän jälkeen. Kalaa ja äyriäisiä tuli syötyä paljon, koska niitä oli runsaasti tarjolla ja ne olivat tuoreita. Ruokapuolesta jäi kyllä vielä varmasti paljon nähtävää ja koettavaa!


Meidän TOP5 satunnaisessa järjestyksessä:
1. Tapa Tapa
Paljon erilaisia kohtuuhintaisia tapaksia shoppailun ohessa. Ei mitään maailmaa mullistavaa, mutta toimi!

2. Guito Gran Vía Corts Catalanes, 539, 08011 Barcelona
Aivan Soho hotellimme vieressä oleva ravintola-baari. Ruoka oli loistavaa. Lounasmenu oli 12e sisältäen kolme ruokalajia, juoman ja leivän. Hyvät raikkaat alkupalat, loistavaa kunnon lihaa pääruoaksi ja jälkkäriksi otimme puoliksi jäätelökakkua. Nam!


3. Pizza Paco C/ Allada Vermell, 11, 08003 Barcelona
Illalla terassilla oli aivan loistava tunnelma ja mikä parasta, erittäin hyvää ja laadukasta pitsaa. Pitsojen hinnat olivat jossain seitsemän ja kahdeksan euron välillä. Emme siis joutuneet perikatoon tästäkään illallisesta.

4. Bar-Cafe Centric C/ Ramellers 27, 08001 Barcelona
Ehkä suosikkini. Kävimme tuolla lounaalla itse asiassa kaksikin kertaa. Ihanan tunnelmainen, edullinen (lounasmenu 7-8e) ja ruoka oli kummallakin kerralla loistavaa! Sijaitsee lähellä myös aivan Ramblaa.

5. Montroig Sitges
Barcelonan vieressä sijaitsevassa pienessä rantakaupungissa Sitgesissä kävimme syömässä matkaoppaasta nappaamassani Montroigissa. Maistuvaa rantaruokaa. Ei taaskaan turhan kallista ja jälkkäriFrappe oli ihanaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike