Vanhan ajan pottutalkoot


Vietimme jo toisen peräkkäisen syysviikonlopun maalla. Vuorossa oli muun muassa kunnon vanhan ajan perunatalkoot. Aamu yhdeksältä suuntasimme yli 80-vuotiaan emännän luo uutispuurolle. Ai, että voikin kunnon puuro voisilmän ja maidon kera maistua hyvältä!


Sitten menimme pellolle noukkimaan perunoita pariksi tunniksi. Aika meni nopeasti raikkaasta ilmasta nauttien. Ja kyllä se urheilustakin kävi. Takareiteni ovat edelleen jumissa..


 Perunannoston jälkeen vuorossa olivat kunnon pidot. Emäntä tyttärensä ja tämän ystävän kanssa olivat loihtineet taas kerran aivan mahtavat ruuat perinteitä kunnioittaen. (Juuri he muuten hoitivat meidän häiden ruuat.) En ole missään saanut vastaavia tarjoiluja.


Ja lopuksi tietysti kakkukahvit uurastaneille.
Luulenpa, että suurin uurastus taisi olla keittiön puolella ;)

Kommentit

  1. Huh, kahlailin viimeisimpiä merkintöjä varmaan puolisen tuntia, häämatka kuulosti kivalta ja onnea vanhenemisenkin johdosta! :)

    Itsellä on monta vuotta siitä kun olen viimeksi ollut perunapellolla, aina lapsena miut hellästi pakotettiin sinne mutta nyt vanhukset ovat päättäneet nostaa perunat keskenään. :D

    VastaaPoista
  2. :D Minullakin oli pitkä tauko ennen viime vuotta, kun olin samaisissa talkoissa. Lapsena homma tuntui jotenkin isommalta ja aika pidemmältä..

    Kiitokset onnitteluista! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike