Mummon vaaleat piirakat
Viikonloppu on mennyt pääosin harkkatöitä tehdessä koneiden ja laitteiden turvallisuuden sekä ympäristöterveyden parissa. Eilen illalla leivoimme kunnon satsin mummon vaaleita piirakoita pakkaseen ensi viikonlopun sukulaiskekkereitä varten. Nuo ovat kyllä niin ihania. Olisi tehnyt mieli syödä kaikki heti. Mummoni leipoi näitä usein, kun olin pienempi. Tänään söimme kerrassaan maukasta ja täyttävää halloumi-kanasalaattia paahdettujen siementen ja pähkinöiden kera. Minun oli tehnyt mieli halloumisalaattia siitä lähtien, kun Elina esitteli omansa blogissaan. Piirakoiden leipomisesta ylijääneestä taikinasta paistoimme basilikalla höytettyjä leipäsiä. Sopivat tosi hyvin salaatin kanssa. Tässä vielä vaaleiden piirakoiden ohje teillekin: 1,5 dl vettä 1 kananmuna 2dl maitoa 1tl suolaa 1-4rkl siirappia n.1,5l jauhoja 1ps kuivahiivaa 0,5dl margariinia Valmiiksi keitettyä riisipuuroa (reilun puolen litran maidon puuro) Vatkaa kananmuna ja hieman lämmitetty vesi ...
Nuo mansikkaiset sormet! Ihan muistuu mieleen nuoruuden kesätyöy mansikkamaalla: se väri ei muutaman viikon poiminnan lopuksi tuntunut lähtevän käsistä enää millään. :P
VastaaPoistaEn oo koskaan ollut töissä mansikkamaalla, kun niskani ja hartiani eivät sitä kestä, mutta sillä kokemuksella, mitä itse olen poiminut, niin voin vain kuvitella, että kädet ovat pikkuisen punaiset pidemmän rupeaman jälkeen :D
VastaaPoista