Wien kahdessa päivässä

Tässä hieman matkakertomusta Itävallan reissun alkupäiviltä.


Lensimme airberlinillä Berliinin kautta Wieniin. Pienen jännityksen jälkeen löysimme myös kaikki matkatavaramme vaunuineen ja turvakaukaloineen. Voin suositella lentoyhtiötä, mielestäni vauva oli hyvin huomioitu ja saimme erittäin hyvää kohtelua.

Olimme Wienissä illansuussa ja otimme lentokentältä schnell bahnin keskustaan, josta menimme metrolla ja kävellen yöpymispaikalle. Päätimme myös ottaa 48h-matkailijakortit, mikä oli varmasti kannattava ostos. Julkisten käyttö rattaiden kanssa oli helppoa.


Majoituspaikalla olimme paikallista aikaa kahdeksan maissa. Vuokrasimme airbnb-palvelun kautta yksityiseltä pienen kaksion, joka osoittautui oikein mukavaksi paikaksi ja hinta-laatusuhde oli hyvä. Kämppä sijaitsi ihan keskustassa sisäpihalle rakennetussa paritalossa, jossa oli todella rauhallista ja hiljaista. Kaupungin äänet eivät kuuluneet sisälle ollenkaan. Mökki oli sisustettu romanttistyylisesti ja hintaan kuului muun muassa kapselikahvit, joita siemailinkin kumpanakin aamuna.
Meillä oli kaupungissa aikaa vain kaksi päivää, joten päätimme olla käyttämättä aikaa museoihin, joissa olisi varmasti vierehtänyt koko aika hetkessä. Ruokapuolesta päätimme nauttia pääosin kahviloin, koska budjetti oli suhteellisen pieni ja ruokailut menivät muutenkin aikalailla T:n tahtiin. Käytimme päivät siis pääosin kaupungilla kiertelyyn ja ihmettelyyn. Käveltyä tuli todella paljon ja mielestäni ehdimme saada tuntumaa kaupunkiin, vaikka aika olikin lyhyt.

Wienissä rakennukset tuntuivat olevan valtavassa mittakaavassa. Hienoja pytinkejä oli jos minkälaisia ja kokoluokka oli valtava. Nautimme myös ihanista leivoksista ja kahvilakulttuurista. Tulipa syötyä sattumalta löydetyltä nakkikioskilta elämäni suurin hodarikin, kun leipänä toimi patonki, johon tökättiin reikä ja työnnettiin bratwursti lisukkeineen sisään. Asiakaskunta oli kovin miehistä, mutta asiakkaita oli paljon, joten päätimme kokeilla ja olihan se hyvää!

Wienissä tuli väkisinkin tunne, että olisipa täällä upeaa ja kaunista, jos olisi kesä. Toki rakennukset olivat nytkin kauniita, mutta valtavista puistoista ei oikein päässyt tähän aikaa vuodesta nauttimaan.

Kaupunki oli hieno, mutta kaksi päivää olivat aika rankat, koska olimme lähes koko ajan menossa. Lähtöpäivänä aurinko paistoi ja ilmassa tuoksui kevät. Veimme matkatavaramme yhdelle asemalle säilöön ja kiertelimme vielä hetken kaupungilla ja Tonavan rannassa. Oli kuitenkin ihana jatkaa matkaa kohti T:n kummien kotia Graziin, jossa ehdimme rauhoittua.


 
Vuokra-auton kanssa meinasi tulla ongelmia, kun he halusivatkin ottaa M:n luottokortilta 900e katevarauksen vakuudeksi, johon emme olleet ollenkaan tajunneet varautua. Kun majoitukseenkin liittyi vakuudeksi otettu katevaraus ja olimme jo käyttäneet luottoa muihinkin ostoksiin, kortin luottoraja ei tuohon 900e riittänyt. Asia onneksi hoitui soittamalla pankkiin ja nostamalla luottorajaa. Ja sitten iltapäiväruuhkaan vaan ajelemaan. Moottoritielle selvittyämme matka Graziin oli kyllä todella leppoista ajeltavaa.

Kommentit

  1. Kiitos reissuvinkeistä! Mies on käynyt Wienissä mutta itsellä kaupunki on vielä kokematta, ja mieli tekisi kyllä nähdä sekin maailmankolkka. Erityisesti tuosta asunnonvuokrauksesta oli kiva lukea kokemuksia. :)

    VastaaPoista
  2. Vuokrasimme tuota kautta ensimmäistä kertaa asunnon ja siitä jäi kyllä positiivinen fiilis :) Asunto tuli hotellia edullisemmaksi jo nyt ja jos olisi isommallakin porukalla liikkellä, saisi rahoilleen hotelliin verrattuna varmasti enemmän vastinetta. Varasimme toki kämpän, jolla oli paljon kehuja ja ollut paljon vuokraajia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike