Kehon puhdistus

Loma alkaisi olla ohi ja nyt olisikin muutaman päivän kehon puhdistuksen aika, josta jo aiemmin mainitsinkin. Totuushan on, että kesän aikana ruokavalioni on repsahtanut pahemman kerran: karkkia, jätskiä, pikaruokaa, olutta.. Nyt on aika ryhdistäytyä. Huomenna alkaisi karkki- ja sipsilakko. Toivon niiden kestävän marraskuun loppuun asti.

Terveellisempään ruokavalioon palaamisen olen ajatellut aloittaa kehon puhdistuksella. Luin kyseisestä puhdistuksesta Trendi-lehden kesäkuun numerosta. Puhdistuksen kuuluisi kestää viikko, mutta olen kiireiden takia joutunut lyhentämään sen neljään päivään. Toivotaan, että siitä olisi hyötyä lyhyenpänäkin.

Tarkoituksena olisi unohtaa: liha, viljatuotteet, maitotuotteet, kananmunat, valmisruuat, lisätty sokeri, kahvi, alkoholi ja tupakka.

Päivittäin tulisi syödä: vihannekset, kaalit, luomuhedelmät, marjat, vesikrassi, sipulit, idut ja versot, pähkinät, siemenet, tuoreet yrtit, rooibos-tee, luomumehut.

Lisäksi päivittäin tulisi ottaa maitohappobakteeria, psylliumkuituja, viherjauhetta ja kalaöljyjä. Vettä pitäisi juoda kaksi litraa päivässä.

Psylliumkuidut ja viherjauhe on vielä ostamatta, mutta yritän huomenna löytää niitä. En ole koskaan ollut minkäänlaisella paastolla, joten vähän jännittää, miten keho reagoi. Toivon kuitenkin, että neljän päivän jälkeen olisi helppo siirtyä terveellisempiin ruokailutottumuksiin. Toinen toiveeni olisi päästä eroon valtavasta makeanhimosta.

Kommentit

  1. Itsekin luin artikkelin ja ajattelin aloittaa kyseisen kuurin. Mulla ei kuitenkaan ilmeisesti ole tarpeeksi luonteenlujuutta ja tahdon voimaa, että yrityksestä olisi tullut mitään!! Hienoa, että joltain löytyy noita molempia!! Onnea yritykselle! Kerro sitten, miten kävi ja tehosiko niin voin itsekin harkita uudelleen!:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tahdonvoimaa kyllä tarvitaan. Etenkin kun olen tämmöinen herkkusuu..Vähän harmittaa, kun en ole löytänyt sitä kuitua ja viherjauhetta mistään, mutta kait tästä jotain hyötyä näinkin on..Puolessa välissä jo ollaan!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike