Raskauden riskimatriisit

Kuluneen viikon aikana ei ole tullut tehtyä oikein yhtikäs mitään. Olen lymyillyt sohvalla, lukenut kirjaa, käynyt parilla luennolla ja ihan vain ollut. Välillä potee huonoa omaatuntoa, kun ei meinaa saada aikaiseksi edes kodin siistimistä, mutta kai sitä saa välillä olla saamaton! Ja lieneekö johtunut tästä toimettomuudesta, olen voinut fyysisesti tosi hyvin. Ei ole ollut suurempia vaivoja kunhan vain pitää tarpeeksi rauhallisen tahdin. Viikkoja on tänään kasassa 31+4.

Löysin muuten erään tulevan isän näkökulmasta kirjoitetun loistavan Isyyspakkaus -blogin. Tunnen voivani todella hyvin samaistumaan moniin Tommi K:n kirjoituksiin, esimerkiksi postaukseen "Liikaa tietoa". Olen hieman samanlainen huolehtija ja haluan ottaa kaikesta aina selvää. Nettikeskustelut eivät vain ole sitä parasta, luotettavinta ja rauhoittavinta luettavaa, eikä niistä useinkaan välity asian oikeat mittasuhteet. Olisin päässyt monessa asiassa paljon vähemmällä huolella, kun olisin vain ollut tyytyväisen tietämätön riskeistä ja vaaroista.

Riskien pohtiminen ja niiden suuruuksien määrittäminen on minulle arkipäivää jo opiskelujenikin kautta enkä voi olla pohtimatta niitä myös jokapäiväisessä elämässäni. Raskauteen liittyvissä asioissa minua on häirinnyt suuresti juuri se, että asioita on vaikea asettaa oikeisiin mittasuhteisiin, kun kaikki on niin uutta ja vierasta. Väkisinkin ylireagoi, kun riskien oikeita todennäköisyyksiä on niin vähän saatavilla luotettavista lähteistä eikä omaakaan kokemusta ole.

Minun pitäisi opetella analysoimaan elämää vähän vähemmän ja olemaan rennoin mielin vähän enemmän!

Lauantai-illan ratoksi teimme (tai suurimmaksi osaksi M teki) aina niin ihanaa ja vastustamatonta lasagnea.

Kommentit

 1. ...Rento liialta ajattelulta siivottu elämä on juuri sitä mitä pitäisi enemmän harjoittaa. Liiallinen analysoiminen ei kuulu arki elämään, ellei elämä ole täydellisessä solmussa, oikeiden ongelmien kanssa...Analyysihän tarkoittaa monimutkaisten ongelmien pilkkomista pieniin, erillisiin osiin...Raskaus aikana PITÄÄ RELATA, ettei vauva joudu olemaan jatkuvan stressin alla, minkä äiti hänelle välttää !!! Eli helppoa on olla vaan ja möllöttää hyvällä omallatunnolla ;)

  VastaaPoista
 2. Aivan totta! Harmi, kun relaaminen ei tunnu minulta tulevan luonnostaan.. Onneksi maltoin olla ottamatta enempää opintoja tähän, jotta oikeasti on aikaa vaan olla ilman sen kummempaa. Onneksi tuo mies on aivan eri maata ja saa huolettomuutensa tarttumaan minuunkin :)

  VastaaPoista
 3. Tuo suloinen siniseen verhottu vatsasi tuo mieleeni huolettomuuden helmen! Helmen sisällä taitaa treenailla melko vilkas pikkuinen, joten eipä ihme siksikään, ettei aina ole helppo rentoilla... :)
  MT <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista <3 Olisihan se tosiaan ihme, jos itse voisi olla aivan rentona, kun toinen myllertää masussa minkä ehtii :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike