Laskettu aika

Tänään se nyt sitten olisi. Laskettu aika. Alle kymmenen prosenttia lapsista syntyy laskettuna aikana ja ensisynnyttäjällä on todennäköisempää synnyttää vasta lasketun ajan jälkeen. Normaalin raskauden sanotaan kestävän 38-42 viikkoa.


Tänään oli taas neuvolapäivä ja oikeastaan mikään ei ollut muuttunut sitten viime viikon. Verenpaineeni olivat hieman laskeneet vauva syke hieman puolestaan noussut. Painoni oli pysynyt samassa ja niin oli vauvan asentokin suurin piirtein.

Vointini on ollut viime päivinä ihan hyvä. Tämä toimettomuus meinaa kyllä välillä turhauttaa toden teolla. En oikein jaksa lähteä minnekään, kun paikallaan istuminen ja seisominen eivät tunnu hyviltä. Muutaman kilometrin kävelyllä olen kuitenkin käynyt päivittäin. Kävely ja makuuasento ovatkin hetkellä ainoat, joissa viihdyn. Makoilukin alkaa kyllä jo kropalle riittää ja niska-hartiasäryt ovat selvästi lisääntyneet. Supistuksia tulee välillä enemmän ja välillä vähemmän ja niistä riippuen myös yöuneni ovat olleet vaihtelevia. Muutamia kipeitäkin supistuksia olen öisin tuntenut.


Tästä jatkellaan päivä kerralaan eteenpäin ja toivotaan, että saataisi oma pienokainen syliin mahdollisimman pian! Hän saapuu maailmaan, kun on siihen valmis.

Kommentit

 1. Pian hän sieltä saapuu. :) Mä kirjoitin tällaisen aika samanmoisen postauksen rv 39+0, ja Saaga syntyi 39+2. Ehkä sullakin on ylihuomenna tosipaikka edessä ;) Nauti siihen asti köllimisestä ym. minkä voit!

  VastaaPoista
 2. Toivotaan, että osut oikeaan ;) Pitää tosiaan yrittää nauttia tästä köllöttelystä, mistä kuitenkin aina kiireisempinä aikoina unelmoi :)

  VastaaPoista
 3. Hui viimeisiä viedään! Alatte varmaan olla jo ihan malttamattomia, miä ainakin olisin! Olen jo pidempään seuraillut siut blogia, mutta ei ole tullut aikaisemmin kommentoitua. Tsemppiä tähän loppuaikaan, kyllä teillä pian on pieni nyytti sylissä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia ja kiva, kun kommentoit H! :) Täällä aletaan jo tosiaan olla hieman malttamattomia, mutta eiköhän kaikki ole tämän odotuksen arvoista :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike